De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


duminică, 8 martie 2009

Andronescu:directorii trebuie aleşi de un consiliu administrativ

Directorii scolari trebuie alesi de un consiliu administrativ compus din parinti, reprezentanti ai primariilor, dar si ai scolii respective, pe baza unui program managerial pe care candidatul l-ar propune pentru un eventual mandat de patru ani, arata un proiect al ministrului Educatiei.

"Problema numirii sau alegerii directorului, fiecare o vede in sensul ca o parghie suplimentara de putere", a explicat ministrul audientei de la la Scoala de primavara a tinerilor social-democrati la Geoagiu Bai, potrivit Newsin.

Ecaterina Andonescu a precizat ca cea mai potrivita formula prin care ar putea fi ales directorul scolii ar fi una similara procedurilor universitare, prin intemeierea unui consiliu de administratie format in proportii egale din parinti, profesori din scoala si reprezentanti ai primariilor. "Acestia trebuie sa-si aleaga directorul pe baza unui proiect managerial, prin care el sa se angajeze la obiectivele pe care doreste sa le deruleze in scoala respectiva pe parcursul a patru ani. Acest consiliu de administratie va evalua anual activitatea directorului respectiv si va decide daca sa il pastreze in functie, sau nu", a adaugat Andronescu.

Potrivit ministrului Educatiei, proiectul care va reglementa acest statut al directorilor scolari va fi discutat saptamana viitoare cu partenerii de dialog social.

sursa: http://www.frontnews.ro