De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


miercuri, 18 martie 2009

Responsabilitatea acordarii decontului navetei se împarte






Sindicatul Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar Constanţa a iniţiat demersurile pentru responsabilizarea directorilor şi a consiliilor locale în problema decontului navetei. Astfel, au fost întocmite doua adrese tip, care, în următoarele zile, ar trebui să fie depuse de liderii grupelor sindicale în toate unităţile de învăţământ. 
Prin aceste petiţii, S.L.S.I.P.  solicită atât consiliilor locale, cât şi conducerilor unităţilor de învăţământ să facă dovada preocupării lor în aplicarea corectă a dispoziţiilor legale privind decontarea cheltuielilor pe mijloacele de transport în comun, din localitatea de reşedinţă la locul de muncă şi de la locul de muncă în localitatea de reşedinţă personalului didactic din unităţile de învăţământ de stat, care nu dispune de locuinţă şi căruia nu i se poate oferi o locuinţă corespunzătoare în localitatea unde are postul.