De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


vineri, 6 martie 2009

Se anunţă cod roşu la I.S.J. Constanţa

Va veni o nouă echipă de inspectori generali la I.S.J. Constanţa. Nu aştept nimic de la noua formulă. Nu va fi una magică. Şi nici nu va fi una nouă în totalitate. Pe unii îi ştim de acum 4-5 ani, pe unii îi ştim din vedere, pe unii din auzite. I.S.J. Constanţa va funcţiona la fel, aşa cum a funcţioat în ultimii 10 ani şi cu ceilalţi. La fel de prost, evident. Înţeleg că, cel puţin pentru început, noua gaşcă va avea treabă: va începe vânătoare de vrăjitoare, adică de directori. E normal, sistemul trebuie depolitizat. PNL-iştii trebuie înlocuiţi. Cu PSD-işti. Şi cu PDL-işti.  Scapă cine poate. Sau cine se mânjeşte cu roşu. Ori cu portocaliu. Păi n-a fost aşa şi acum 4 ani? Păăăi... a fost. Păăăi, vedeţi că nu s-a schimbat nimic?  Deci,atenţie, se anunţă cod roşu ! Să nu ziceţi că nu v-am spus !
.
P.S. 
Voi colabora cu plăcere la destituirea acelor directori care, ignorând legea şi hotărârile Comisiei Paritare:
1. refuză  să acorde sporul de condiţii vătămătoare pentru bibliotecari;
2. refuză în continuare să asigure plata celor 2 ore prestate peste norma didactică de predare de către învăţătorii/institutorii/educatorii cu peste 25 de ani vechime în învăţământ şi gradul I, indiferent de numărul orelor de predare care le revin;
3. refuză acordarea majorării salariale de la 1 ianuarie 2007 pentru personalul didactic cu gradul I;
4. nu întocmesc sau nu întocmesc în mod corect documentaţia necesară consiliilor locale pentru acordarea decontului navetei.
.
Oricât ar părea de neverosimil, nerespectarea unuia dintre aceste aspecte poate constitui un bun pretext pentru destituire.