De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


marți, 10 martie 2009

Sindicatul regretă atitudinea pasivă a directorilor

COMUNICAT DE PRESĂ

Sindicatul regretă atitudinea pasivă a directorilor unităţilor de învăţământ faţă de problemele şcolii

Sindicatul Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar Constanţa regretă atitudinea pasivă a directorilor unităţilor de învăţământ faţă de problemele reale cu care se confruntă şcoala constănţeană.
În condiţiile în care, la întâlnirea de astăzi (10.03.), organizată de ISJ cu toţi directorii unităţilor de învăţământ, au fost invitaţi să participe subprefectul judeţului şi reprezentanţii majorităţii autorităţilor publice din judeţ, este de neînţeles lipsa de reacţie a conducătorilor şcolilor.
Sindicatul Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar Constanţa apreciază că directorii unităţilor de învăţământ au pierdut o bună ocazia de a aduce în atenţia autorităţilor problemele cu care se confruntă zi de zi: subfinanţarea sistemului, atitudinea sfidătoare a unor primari din mediul rural faţă de oamenii şcolii, condiţiile necorespunzătoare de muncă şi starea de insecuritate care domină în unele unităţi de învăţământ.
Dincolo de discursurile protocolare, Sindicatul Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar Constanţa aşteaptă, încă, o implicare reală şi o atitudine proactivă din partea conducerilor unităţilor de învăţământ şi a autorităţilor judeţene în rezolvarea disfuncţionalităţilor sistemului de învăţământ .


Preşedinte,

Prof. Ioana Purcărea