De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


miercuri, 8 aprilie 2009

Ce spunea viitorul ministru al Educaţiei?

Duminica, 26 Octombrie 2008
.
Vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu a declarat că, dacă Guvernul nu e capabil să aplice legea de majorare a salariilor profesorilor, să lase locul altora, adăugând că social-democraţii vor folosi "toate mijloacele constituţionale" pentru ca prevederile respective să fie aplicate.

"Dacă acest guvern nu este capabil să aplice această lege trebuie să lase locul celor care au calificările necesare ca să găsească resursele necesare şi să aplice legea aşa cum a fost ea votată de Parlament. (...) PSD va face toate demersurile necesare în aşa fel încât această lege să fie pusă în practică. Nu excludem niciunul dintre demersurile constituţionale pentru a pune în aplicare legea", a declarat fostul ministru al Educaţiei, într-o conferinţă de presă, deşi nu a menţionat explicit posibilitatea depunerii unei moţiuni de cenzură dacă Executivul refuză să aplice legea.
Andronescu a mai spus că, în cazul în care Guvernul ar emite o orodonanţă de urgenţă prin care să îngheţe majorările salariale respective, ar da dovadă de lipsă de respect faţă de Parlament şi un semnal că legea e respectată doar de unii. "Mi se pare total nepotrivită pentru că în felul acesta nu mai este respect pentru instituţiile ţării. N-am face decât să ne jucăm între cele două instituţii", a opinat ea. Andronescu a adăugat că, aşa cum legea este obligatorie pentru cetăţeni, trebuie să fie obligatorie şi pentru Guvern, în caz contrar s-ar ajunge la situaţia în care ţara ar deveni neguvernabilă.
sursa:
www.realitatea.net