De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


luni, 18 mai 2009

Cine are interesul să denigreze imaginea şcolii noastre-scrisoare deschisă

Miercuri, 13.05.2009, Grupa Sindicală a Şcolii cu cls I-VIII „B.P.Hasdeu” Constanţa, a dezbătut modul cum a fost prezentată imaginea unităţii de învăţământ în articole din presa locală (Cuget liber, Adevărul, Observator, Liderul de Opinie). Pe baza unui conflict managerial se aduc grave prejudicii de imagine întregului colectiv de cadre didactice.
În exprimarea opiniilor, noi, cadrele didactice, membrii sindicalişti, am subliniat cu indignare faptul că o şcoală care contribuie, prin performanţele obţinute, la creşterea prestigiului învăţământului constănţean să fie discreditată într-un mod ireverenţios şi tendeţios. Ne întrebăm cu stupoare: Cine are interesul să denigreze imaginea şcolii noastre unde ne desfăşurăm activitatea intructiv-educativă, unde îi educăm pe elevi să aibă o atitudine verticală, obiectivă şi corectă în comunitate şi să respecte valorile spirituale?
Paratextul „Circotecă la o şcoală de ....duzină” care, în aparenţă, apelează la numărul unităţii de învăţământ, dar în esenţă ascunde discreditarea eforturilor noastre de a obţine rezultate competitive ne lasă un gust amar.
Grupa sindicală a Şcolii cu clasele I-VIII „B.P.Hasdeu” Constanţa
Lider sindical,
Prof. Sultana Fogorosi