De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


marți, 12 mai 2009

Gândul: ministrul Cati pregăteşte în secret schimbarea schimbării

Potrivit ziarului Gândul, ministrul Cati pregăteşte în secret schimbarea schimbării.
În timp ce Mircea Miclea vrea reformarea radicală a sistemului de învăţământ, Ecaterina Andronescu nu renunţă la propriile idei şi lucrează la varianta ei de reformă radicală.
După ce preşedintele Băsescu a lansat un pachet de legi, conceput de către fostul ministru al Educaţiei, Mircea Miclea, proiect ce propune schimbări radicale ale sistemului, printre care diferenţierea bacalaureatului şi a masteratelor, MECI a pregătit un alt text, pe care intenţionează să-l lanseze public, în această săptămână. Practic, ministrul Ecaterina Andronescu a declanşat un contraatac, lucrând la noua legislaţie, în acelaşi secret în care a făcut-o şi Comisia pentru Educaţie de la Cotroceni.
Proiectul MECI reprezintă, practic ce-l de-al treilea pachet de legi ale Educaţiei, după cel lansat în decembrie 2007 sub mandatul lui Cristian Adomniţei şi cel al lui Mircea Miclea, făcut public luna trecută. Conform unor surse din mediul academic, Ecaterina Andronescu intenţionează să preia mai multe prevederi din proiectul conceput de liberali. Citeşte tot articolul>>>
preluare: www.gandul.info