De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


marți, 5 mai 2009

Melania Mandas Vergu: "Leii sindicali s-au transformat în pisicuţe blânde"

preluare www.gandul.info

Cu 16 ore înaintea tezei cu subiect unic la limba şi literatura română, pe care ar fi trebuit s-o susţină astăzi 420.000 de elevi, aceiaşi elevi habar nu aveau dacă vor merge la cursuri, dacă le vor veni profesorii şi, în general, dacă mai merită sau nu să mai meargă la şcoală. Cel mai logic răspuns la ultima întrebare este: Nu! Nu merită să te mai duci la şcoală, acolo unde nu eşti învăţat să-ţi respecţi cuvântul, nu eşti educat să-ţi recunoşti greşeala şi să-ţi foloseşti capul pentru raţionamente logice. Nu merită să te duci la o şcoală în care ai parte de profesori pe care lehamitea, sărăcia şi, mai ales, dispreţul arătat de putere îi transformă în autişti, plictisiţi şi înrăiţi împotriva lor înşişi şi a celorlalţi. Nu merită să te duci la o şcoală în care nu se mai ştie dacă vor mai exista manuale, profesori şi nu cumva vei învăţa claie peste grămadă în clase.
Protocolul prezentat la ora 18,30 de ministrul Educaţiei e apă de ploaie, pentru că nu face decât să amâne până pe 7 mai toată tensiunea acumulată în sistem. S-au obţinut „promisiuni“. Cei care în urmă cu 6 luni erau invidiaţi de toată societatea românească, că vor primi salarii mărite cu 50%, astăzi se mulţumesc cu „promisiunea“ că nu li se va lua ceea ce au în acest moment. Leii sindicali s-au transformat în pisicuţe blânde şi declară că doar mâine e sigur că nu se face grevă, fiindcă spectrul acesteia n-a dispărut cu totul, greva putând fi declanşată chiar şi în ziua de 7 mai, dacă nu se semnează protocolul anunţat astăzi.
Să nu fie cu supărare, dar cu aşa sindicalişti, mai bine lipsă. Citeşte mai departe

Melania MANDAS VERGU

preluare www.gandul.info