De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


luni, 11 mai 2009

Precizările Ministerului Muncii referitoare la indemnizaţia pentru creşterea copilului

In baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, persoanele care inainte de nasterea copilului au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit, conform Codului fiscal, beneficiaza de indemnizatie pentru cresterea copilului.

Aceasta indemnizatie in valoare initiala de 600 lei (la nivelul anului 2007) se acorda de la 1 ianuarie 2009 in cuantum de 85% din veniturile medii nete realizate de persoana beneficiara in cele 12 luni inainte de nasterea copilului, dar nu mai putin de 600 lei si nu mai mult de 4.000 lei.

Articolul 4 din actul normativ mentionat precizeaza faptul ca incepand cu anul 2007 tosi copiii in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, beneficiaza de o alocatie de stat pentru copii in cuantum de 200 lei. Actul normativ reglementeaza in mod expres ca in cazul persoanelor care beneficiaza de indemnizatie pentru cresterea copilului se acorda si alocatia de stat in cuantum de 200 lei.

Alocatia de stat pentru copii este un drept al copilului si se acorda indiferent de veniturile parintilor.


Sursa: Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale -  Direcia Politici Publice si Comunicare