De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


joi, 24 septembrie 2009

"Sunteţi ca un mecanic de locomotivă beat !"


Crin Antonescu: Faceţi adevărate orgii, vă fugăriţi între dumneavoastră, o fugăriţi pe doamna Andronescu s-o aruncaţi pe geam, o ţine domnul Geoană de picioare, încercaţi să vă aruncaţi unii pe alţii!





"Sunteţi împreună cu Guvernul dumneavoastră ca un mecanic de locomotivă beat - nu luaţi în nume de rău - beat de euforie, beat de euforia reformei! Vă închipuiţi că după 20 de ani România beneficiază în fine de reformele lui Boc, că după 20 de ani reformaţi statul şi chefuiţi, domnule prim-ministru, împreună cu miniştrii dumneavoastră în locomotivă! Faceţi adevărate orgii, vă fugăriţi între dumneavoastră, o fugăriţi pe doamna Andronescu s-o aruncaţi pe geam, o ţine domnul Geoană de picioare, încercaţi să vă aruncaţi unii pe alţii! Dar vă anunţ cu durere, domnule prim-ministru, vagoanele s-au decuplat, vagoanele deraiază, oamenii trăiesc după "scapă cine poate, Dumnezeu cu mila!"", a clamat Antonescu, de la tribuna Parlamentului.

"Veniţi cu cifre extraordinare de-mi vine să-mi retrag semnătură după moţiune! E o fericire în România asta! Domnule prim-ministru, eu ştiu că luaţi cuvântul preşedintelui drept lege. Dar nu cumva credeţi că rapoartele prezidenţiale au devenit lege şi aţi tras ceva prafuri uşoare? Vă întreb cu tot respectul! Chiar aşa?! Chiar aşa de bine e în România, chiar aşa de bine este pentru profesori, pentru toate aceste categorii profesionale care vă cer măcar să staţi de vorbă? Nu se poate numai din locomotivă, şi mergeţi repede, dar mergeţi înapoi, cu viteză astronomică! Opriţi-vă, pentru că ţara cu adevărat e în vagoane!", a mai afirmat Antonescu.