De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


marți, 9 februarie 2010

Director speriat de primar. Primar speriat de proces. Membri de sindicat speriaţi de director

Directorul unei şcoli din Judeţul Constanţa face presiuni asupra membrilor de sindicat pentru a renunţa la judecată în procesul intentat în vederea aplicării Legii nr. 221/2008 privind creşterea salariilor personalului din învăţământ. Se pare că directorul, la rândul său, este presat de primar; care primar este furios pentru că a fost chemat în judecată alături de inspectoratul şcolar şi unitatea de învăţământ şi, pierzând procesul, ar trebui să facă rost de bani. Primarul ameninţă cu retragerea sprijinului pentru şcoală. Poate chiar cu retragerea sprijinului politic pentru director. Zic "poate", nu ştiu... Directorul, el însuşi membru de sindicat şi reclamant în proces, parcă ar da înapoi. E liber s-o facă.
Însă membrilor de sindicat din şcoala respectivă, liberi şi ei să decidă cum vor crede de cuviinţă, nu le-aş recomanda să renunţe. S-ar putea să regrete amarnic peste câteva luni, când toţi ceilalţi vor fi câştigat procesele.