De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


joi, 28 mai 2009

Luni, 8 iunie, zi liberă pentru toţi salariaţii

A doua zi de Rusalii, a fost declarată prin lege drept sărbătoare legală. Ca atare, 8 iunie devine anul acesta zi liberă (nelucrătoare) pentru toţi salariaţii din România, indiferent de domeniul în care activează, deci şi în sistemul de învăţământ de stat sau particular.

Rusaliile - Coborârea/Pogorârea Sfântului Duh/Spirit - o sărbătoare creştină importantă, prăznuită duminica, la 50 de zile după Paşti şi care comemorează coborârea Sfântului Duh asupra ucenicilor lui Hristos. Potrivit Faptelor Apostolilor (2, 1-11), acest eveniment a avut loc în ziua Rusaliilor evreieşti (Şavuot), după moartea, învierea şi înălţarea lui Iisus.

 
LEGE nr. 202 din 21 octombrie 2008 pentru modificarea alin. (1) al art. 134 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii

Parlamentul României adoptă prezenta lege.
Articol unic
1.Alineatul (1) al articolului 134 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 72 din 5 februarie 2003, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi va avea următorul cuprins:
"Art. 134
(1) Zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează sunt:
- 1 şi 2 ianuarie;
- prima şi a doua zi de Paşti;
- 1 mai;
- prima şi a doua zi de Rusalii;
- Adormirea Maicii Domnului;
- 1 decembrie;
- prima şi a doua zi de Crăciun;
- 2 zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru persoanele aparţinând acestora."
Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 728 din data de 28 octombrie 2008