De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


marți, 30 iunie 2009

Şcoala Guvernului Boc

Salariile profesorilor – blocate

Deşi dascălii obţinuseră, în octombrie 2008, promulgarea legii de majorare cu 50% a salariilor, nici până în ziua de astăzi dascălii n-au primit nici un leu în plus.

Examenele naţionale plătite de la cutia milei

Pentru organizarea examenelor naţionale (tezele cu subiect unic şi cele 2 sesiuni ale bacalaureatului) la nivelul anului 2008, MEC ar fi avut nevoie de 58 de milioane lei.

Manualele şcolare – altădată

Anul acesta nu se vor tipări manuale noi. Motivul de imagine: se vor schimba programele şcolare, se modifică curricula. Motivul real: MEC are doar 12 milioane de lei şi numai pentru retipăriri (adică schimbarea a 30% din fondul de manuale şcolare vechi de 3 ani).

Perfecţionarea cadrelor didactice, calculatoarele elevilor dispar cu totul

Activităţile de perfecţionare a cadrelor didactice nu mai au în acest an nici măcar un singur leu de la buget. Anul trecut, bugetul perfecţionării a fost de 11 milioane lei, din care s-au cheltuit jumătate. Anul acesta, dacă se vor organiza cursuri, acestea se vor derula numai în cadrul programelor finanţate din fonduri structurale.

Banii de liceu – 180 lei/lună singurul program ce rămâne în afara curbei de sacrificiu

Singurul program social pe care MEC îl mai susţine bugetar este cel prin care elevii ce provin din familii cu venit 150 lei/membru de familie, vor primi 180 lei lunar pentru a putea să mai meargă la şcoală, să aibă bani de cărţi şi caiete. 

preluare: ziarul Gândul - Melania MANDAS VERGU

Articol complet