De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


vineri, 10 iulie 2009

Atenţie, sindicate! A început

Spuneam acum câteva zile că vin vremuri grele pentru învăţământ şi sindicatele din domeniu. Iată, Universitatea Bucureşti este la un pas de faliment - informează www.realitatea.net. Numai ca să facă cheltuielilor cu salariile, Universitatea ar trebui să reducă veniturile profesorilor la o treime faţă de cât sunt în prezent. Un document intern al instituţiei a ajuns în posesia Realitatea TV şi arată că din bugetul Universităţii lipsesc apoape 20 de milioane de lei.
În documentul Universităţii Bucureşti se propune reducerea cheltuielor de salariu cu 56 de procente la Facultatea de Chimie, cu 42 de procente la Fizică, 27% la Matematică şi Informatică, 32 de procente la Teologie, 29 de procente la Biologie şi 39 de procente la Geologie.
În aceste condiţii, probabilitatea reducerii salariilor şi în învăţământul preuniversitar este, din păcate, destul de mare.