De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


luni, 6 iulie 2009

Semnale disperate

Primesc în continuare semnale disperate din partea membrilor de sindicat care nu şi-au primit decontul pentru navetă. Unii dintre ei, de la începutul anului şcolar.  În judeţul Constanţa, între localităţile importante care se confruntă cu această situaţie, Municipiul Medgidia. Aici, primăria a anunţat că este în imposibilitatea de a achita aceste drepturi. 
De asemenea, sunt mari întîrzieri şi în ceea ce priveşte plata indemnizaţiei pentru concediul de odihnă. Deşi, conform legii, aceasta trebuia achitata cu cel puţin 5 zile înainte de intrarea în concediul de odihnă, sunt multe unităţi de învăţământ unde nu a fost încă acordată.
Întrucât, pentru ambele situaţii, recuperarea în instanţa a acestor drepturi înseamnă o procedură de durată, cred că se impune implicarea de urgenţă a inspectoratelor şcolare, a prefecţilor şi a consiliilor judeţene.