De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


vineri, 27 august 2010

Cât mai acceptăm să înghiţim rahatul portocaliu?

La ordinele demente, dospite în laboratoarele diareicului partid care conduce astăzi România, I.S.J. Constanţa a iniţiat pe şest, fără niciun fel de informare sau consultare prealabilă a comisiei paritare, acţiunea de desfiinţare a zeci de locuri de muncă din unităţile de învăţământ. 
Prin comasarea şi închiderea unor şcoli, mulţi salariaţi vor deveni şomeri, afectat fiind, în primul rând, personalul didactic auxiliar şi nedidactic. 
Deşi a promis iniţial că se va consulta cu sindicatele în acestă privinţă, pentru a se indentifica soluţii de redistribuire a persoanelor vizate de concediere, conducerea inspectoratului şi cea a ministerului a ordonat directorilor să taie în carne vie, fără să ofere alternativă. Şi, cu toate astea, nu văd nicio revoltă, n-am auzit ca vreun director să fi demisionat în semn de protest faţă de o asemenea măsură. Vorbesc de revoltă pe faţă, căci mulţi sunt cei care cârcotesc pe la colţuri şi se plâng la sindicat, cerând soluţii. 
Cu onoare, curaj şi demnitate încercăm să ne opunem, domnilor directori ? Împreună !