De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


joi, 5 august 2010

Un preşedinte de care mi-e silă !

Mă întreb dacă vreuna dintre fiicele domnului Traian Băsescu a debutat la locul de muncă, având un salariu mai mic decât cel al femeii de serviciu. Din propria-i mărturisire de aseară  înţeleg că domnia sa aşa a păţit la început de carieră, acum 30-40 de ani, în perioada comunistă, şi nu s-a supărat. Prin urmare, nu-i nicio problemă că un tânăr profesor păţeşte la fel în anul 2010, într-o ţară membră a Uniuniii Europene. Un argument imbecil, care denotă cinism, lipsă de respect şi lipsă de raţiune. Deci, din spusele întâiului matelot al ţării, a fi cadru didactic debutant, cu un salariu mai mic decât cel al femeii de serviciu, este un fel de virtute. Probabil că domnul preşedinte habar n-are ce salariu ridică lunar o femeie de serviciu dintr-o şcoală (dacă ştie, e cu atât mai grav). E vorba despre salariul minim pe economie, undeva pe-acolo. Deci, după logică lui Băsescu, e firesc, iată, ca un profesor debutant să câştige mai puţin decât salariul minim pe economie. Ce tupeu inimaginabil !

Poate că acesta este preşedintele României, dar ăsta nu este preşedintele meu! Un preşedinte de care mi-e silă ! Mi-e silă !