De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


luni, 24 ianuarie 2011

Absolvenţii liceului pedagogic, care au absolvit şi colegiul universitar pedagogic - profesori pentru învăţământul primar/preşcolar

Printr-o sentinţă definitivă şi executorie, pronunţată în urmă cu câteva zile, Tribunalul Constanţa a stabilit că absolventul unui liceu pedagogic, care a absolvit ulterior şi colegiul universitar pedagogic, trebuie încadrat şi salarizat ca profesor pentru învăţământul primar/preşcolar (întrucât colegiul universitar pedagogic reprezintă STUDII SUPERIOARE DE SCURTĂ DURATĂ).
Acţiunea a fost promovată de Sindicatul Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar Constanţa, la solicitarea unui membru de sindicat. 
Sentinţa contrazice opinia I.S.J. Constanţa şi a unor directori de unităţi de învăţământ, confirmând punctul de vedere al Sindicatului Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar Constanţa, exprimat imediat după apariţia Legii  nr. 387/2009. Ne întrebăm pentru a câta oară se dovedeşte că sindicatele au dreptate şi când vor fi în stare unii directori şi unii de prin isj-uri să citească o lege?