De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


sâmbătă, 12 februarie 2011

Funeriu ori minte ori nu ştie

Sunt foarte nervos, constatând că ministrul Funeriu, aflat în direct la un post TV, ori minte cu neruşinare ori habar n-are ce spune, afirmând că noua lege a educaţiei nu schimbă cu nimic situaţia decontului navetei personalului didactic.
Noua lege a educaţiei prevede doar că decontul transportului se face conform legii. O asemena lege, care să reglementeze procedura şi condiţiile în care se acordă acest decont, nu există. Nu mai există o lege care să oblige autorităţile locale să deconteze aceste cheltuieli, aşa cum se întâmpla prin Legea nr. 128/1997 (acum abrogată). Iar domnul ministru tot bodogăne că aceasta este în continuare obligaţia autorităţilor locale. Nicio reglementare nu mai dispune în acest moment o asemenea obligativitate. Mai mult decât atât, legea educaţiei precizează în clar că se acordă doar decontul personalului didactic din unităţile conexe; dar şi acesta, conform legii. Care lege, domnule ministru? Sunteţi total rupt de realitate, domnule ministru !