De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


marți, 12 iulie 2011

Împotriva vânzării simbolului Constanţei !

Sondaj de doi bani iniţiat de Primăria Constanţa, pe site-ul oficial, în legatură cu soarta Cazinoului, cu răspunsuri induse şi scopul evident de a ridica pensionarii "pachetangii" în capul constănţenilor cu ceva minte. Încercare grosolană de manipulare ! 
Deşi nu am nicio garanţie că rezultatele sondajului vor fi cele reale,  am ales, evident, varianta păstrării şi reparării de către Primărie. Dar asta nu înseamnă că aş crede o iotă din minciuna asta neruşinată şi ordinară cum că, astfel, s-ar lua pâinea de la gura pensionarilor şi asfaltul de sub picioarele constanţenilor.  
Cazinoul trebuie reabilitat pe banii oraşului, pentru a aduce, ulterior, bani oraşului - mult mai mult decât 10 milioane de euro.


Iată parodia de chestionar de pe site-ul Primăriei Constanţa:

Alege UNA din variantele de mai jos:

Q.1. Se poate vinde, pentru a fi renovat si introdus in circuitul mondial de cazinouri, de catre un investitor privat

SAU

Q.2. Poate fi pastrat, si reparat de Primarie cu 10 milioane de euro, ceea ce ar putea insemna 5 ani de pachete pentru batrani sau un an de asfaltare strazi si trotuare
ORI

Q.3. Poate fi conservat, fara investitii mari, cu riscul de a se degrada iremediabil