De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


miercuri, 13 iulie 2011

Procurorul general consideră corectă reţinerea a 25% din indemnizaţia de concediu de odihnă

În cadrul recursului în interesul legii pe care l-a formulat în data de 6 iulie 2011, Procurorul General al României consideră  ca fiind corectă reţinerea a 25% din indemnizaţia de concediu de odihnă aferent anului şcolar 2009-2010.  
În mod cu totul surprinzător, Laura Codruţa Kövesi apreciază că în considerarea caracterului special al dispoziţiilor normative care reglementau algoritmul pentru determinarea indemnizaţiei de concediu, pentru concediul de odihnă aferent anului şcolar 2009-2010, a principiului neretroactivităţii legii, precum şi faţă de faptul că această indemnizaţie devine certă pe măsura efectuării concediului, considerăm că şi acestor drepturi, atunci când sunt aferente concediului legal de odihnă efectuat după intrarea în vigoare a Legii nr. 118/2010, le sunt aplicabile dispoziţiile art. 1 alin. (1) din acest act normativ, ca urmare a diminuării cu 25 % a salariilor brute ce reprezintă baza de calcul.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va judeca rescursul în interesul legii în termen de cel mult 3 luni de la data sesizării. 
Dezlegarea dată problemelor de drept judecate este obligatorie pentru instanţe de la data publicării în Monitorul Oficial al României.