De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


sâmbătă, 3 decembrie 2011

PROBLEMA COTIZAŢIEI SINDICALE A AJUNS LA BRUXELLES

In data de 29 Noiembrie, Adrian Voica, Vicepresedinte FSLI si Presedinte SIPA ‘Muntenia’ Arges, impreuna cu Petre Damo, Vicepresedinte SIA Alba si Imputernicit Special de catre Colegiul Liderilor SIA, s-au intilnit la Bruxelles cu responsabili ai unor departamente din cadrul Confederatiei Internationale a Sindicatelor (ITUC), respectiv din cadrul Consiliului Regional Pan-European (PERC), cit si cu Martin Roemer, Directorul pentru Europa al Comitetului Sindical European pentru Educatie (ETUCE).
Intilnirile au fost perfectate cu sprijinul direct al unor confederatii sindicale Europene cu care cei doi colaboreaza in cadrul procesului Conferintei Sociale Reunite Europene (JSC).
Intilnirile au avut urmatoarele obiective:
- informarea reala si la zi despre atacul fara precedent impotriva drepturilor si libertatilor sindicatelor din invatamintul preuniversitar din Romania, implementat prin Ordinul comun al Ministrului Educatiei, Administratiei si Internelor, si a Finantelor Publice, cu participarea directa a firmei SIVECO Romania S.A. care a beneficiat de un contract oneros pe bani publici in detrimentul unei intregi categorii socio-profesionale, avind efectul interzicerii retinerii si deducerii legale a cotizatiei pentru sindicat de catre angajatori pe statele de plata;
- obtinerea sprijinului sindical European in vederea suspendarii actului administrativ unilateral si abuziv mentionat.
Adrian Voica si Petre Damo au informat oficialii PERC despre faptul ca Ordinul Comun criticat incalca flagrant nu numai Constitutia Romaniei (Art. 15 alin (2)), Legea nr. 62/2011 (Art 24), Codul Fiscal 2011 (Art. 57), Codul Muncii 2011 (Art. 217 si 218), Ordonanta nr. 137/2000 (Art. 2), ci si dispozitiile Conventiilor 87 si 98 ale Organizatiei Internationale a Muncii.
Nadine Thevenet, ofiterul pentru Drepturile Sindicale si ale Omului din cadrul ITUC, a primit explicatii de la Petre Damo despre faptul ca Ordinul comun criticat este in fapt un atac politic Guvernamental care vizeaza, pe de o parte, dezagregarea miscarii sindicale din invatamintul preuniversitar incepind cu organizatiile de baza, iar pe de alta, imbogatirea nelegala a bugetului de stat cu cuantumul deductibil legal al cotizatiei sindicale.
Adrian Voica a informat asupra aspectului profund Discriminatoriu al Ordinului comun criticat, ordin care a produs efecte numai si numai asupra categoriei socio-profesionale a angajatilor din invatamintul preuniversitar.
Atit oficialii ITUC cit si ETUCE, au recomandat necesitatea implicarii CSDR in sustinerea pe plan intern si international a demersurilor FSLI si ale organizatiilor sindicale direct afectate afiliate acesteia.
Adrian Voica si Petre Damo au depus un Memoriu inregistrat oficial la Sharan Burrow, Secretar General ITUC, la Bernadette Segol, Secretar General ETUC, respectiv la Staffan Nilsson, Presedintele Comitetului Economic si Social European (EESC).
Memoriul informeaza despre incalcarea Drepturilor si Libertatilor Sindicale, cit si ale Principiilor Statului de Drept si ale Democratiei in Romania , solicitind condamnarea Ordinului Comun nr. 4.576/11.07.3011 / 230/18.10.2011 / 2445/15.09.2011 si monitorizarea situatiei din Romania in aceasta privinta.
Finantarea deplasarii delegatiei sindicalistilor din Romania a fost suportata exclusiv de confederatiile sindicale Europene.

Vicepresedinte FSLI,
Presedinte S.I.P.A. “Muntenia”
Prof. Voica D. Adrian
sursa: facebook - FSLI grup