De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


miercuri, 18 ianuarie 2012

Impostorilor, voi stați acasă ! Nu e revolta voastră ! Nu e Rugăciunea voastră !

De trei zile sunt în fiecare seară în Piața Prefecturii; și am întâlnit atât de puțini profesori ! Și nu înțeleg de ce lipsesc tocmai ei, cei cărora, în ultimii ani, li s-au făcut cele mai mari nedreptăți. 
Au apărut însă impostorii. Am văzut în seara asta câteva personaje cvasipublice, dar, în acelși timp, cvasicompromise. S-au afișat, au acaparat microfoanele, s-au ascultat monologând schizoid în fața camerelor de luat vederi, după care "au tăiat-o", rebegiți de frig. În fapt, niște retori ordinari, tarabagii ai discursului public. Unii dintre ei chiar duși cu pluta și lipsiți de cel mai infim simț al ridicolului. S-au dat în spectacol. Dar au bifat înc-o "revoluție"; pentru care mâine-poimâine vor revendica ieșirea din umbră și certificat. Și, de ce nu, vreo sinecură...
Nu-i păcat, fraților? Veniți în piață! Să le spunem impostorilor să stea acasă ! Nu e revolta lor ! Nu e Rugăciunea lor !