De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


Abonează-te la sinvlex și pe Facebook !

de ce sunt liberal

Sunt liberal prin definiţie şi aşa voi rămâne, indiferent câte partide liberale sau pseudoliberale se vor naşte, vor muri sau vor subzista. Sunt liberal nu pentru că nu sunt democrat, creştin, socialist sau naţionalist, ci pentru că pot fi toate acestea la un loc, dacă morala, legea, raţiunea, bunul simţ şi conştiinţa o cer. Sunt liberal pentru că aşa vreau eu. Şi pentru că pot. Sunt liberal pentru că încerc să gândesc liber şi pentru că îmi place şi îmi asum minunata iluzie că pot gândi liber. Sunt liberal în numele onoarei, al legii şi al adevărului. Sunt liberal pentru că aşa vreau eu, fie că mă voi afla în afara sau înăuntrunul vreunui partid liberal, care se va naşte, va muri sau va subzista vreodată. Sunt liberal pentru că, privind prin mine însumi ca printr-o fereastră, îi văd şi încerc să-i înţeleg şi pe ceilalţi.
Asta aş vrea să ştie şi să înţeleagă (dacă pot) cei care s-au coborât până la nivelul la care mi-au cerut, direct sau indirect, să-mi reprim ideile politice pe propriul meu blog. Asta aş vrea să ştie şi să înţeleagă cei care mă atacă în mod subversiv, nu pentru că se tem de mine şi de blogul ăsta, ci pentru că se tem de adevăr şi de propria lor făţărnicie.