De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


joi, 31 ianuarie 2013

Partenerii sociali - acord pentru organizarea şi desfăşurarea clasei pregătitoare

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, şi partenerii sociali din învăţământul preuniversitar au semnat miercuri, 30 ianuarie, un Acord privind condiţiile de organizare şi desfăşurare a clasei pregătitoare în anul şcolar 2013/2014.
Partenerii sociali cu care a fost semnat acest acord sunt Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret" şi Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, reprezentate de preşedinţii Marius Nistor şi Simion Hancescu, respectiv Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi - Învăţământ Preuniversitar, reprezentată de Mihaela Gună, preşedinte.
Documentul are drept obiectiv clarificarea statutului clasei pregătitoare şi prevede în punctele sale esenţiale două lucruri:
1. Menţinerea clasei pregătitoare ca parte a învăţământului primar obligatoriu, începând cu vârsta de 6 ani.
2. Organizarea acesteia într-un mod mult mai flexibil, astfel încât, din punct de vedere al locului de desfăşurare a activităţii, clasa pregătitoare să se poată afla fie la şcoală, fie la grădiniţă, dar cu acelaşi curriculum şi cadre didactice calificate pentru învăţământul primar (sursa: www.edu.ro)