De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


Abonează-te la sinvlex și pe Facebook !

luni, 3 octombrie 2011

Model de cerere pentru încadrarea ca profesor învăţământ primar/preşcolar

Domnule Director,

Subsemnatul, ............................................................., salariat în cadrul unităţii de învăţământ ..................................................., în funcţia de ............................. (educator/educatoare/institutor/învăţător), în temeiul dispoziţiilor art. 248(4) din Legea nr. 1/2011 a educaţiei naţionale, şi al art. 14 din Anexa 1 a Ordinului MECTS nr. 3753/2011*, vă rog să aprobaţi încadrarea mea în funcţia didactică de profesor pentru învăţământul primar/preşcolar şi modificarea salariului de încadrare în mod corespunzător, începând cu data de 01.09.2011.

Menţionez că sunt absolvent al Liceului Pedagogic/Şcolii Postliceale Pedagogice/Colegiului Universitar de Institutori**................................., promoţia .................., conform diplomei de  ......................... nr. .........................., eliberată la data de ..........................(anexată prezentei), precum şi al Facultăţii de ......................................, Universitatea .........................................,   conform diplomei de licenţă ..................................... nr. .........................., eliberată la data de ..........................(anexată prezentei)***.

Data                                                                                                               Semnătura 
  
*  Potrivit art. 14 din Anexa 1 a Ordinului MECTS nr. 3753/2011 privind aprobarea unor măsuri tranzitorii în sistemul naţional de învăţământ, prevederile art. 248 alin. (4) din Legea nr. 1/2011 se aplică, începând cu data de 1 septembrie 2011, absolvenţilor liceelor pedagogice, ai şcolilor postliceale pedagogice, ai colegiilor universitare de institutori sau ai altor şcoli echivalente, încadraţi în învăţământul preşcolar şi primar.

** sau al altor şcoli echivalente
**  este necesar ca  ciclul de licenţă/diploma de licenţă să fie absolvit/obţinută până la data intrării în vigoare a Legii nr. 1/2011 a educaţiei naţionale, adică 09 februarie 2011.   

N.B.  La depunerea cererii este esenţial să se solicite număr de înregistrare (pe cel de-al doilea exemplar al cererii, care rămâne în posesia solicitantului). Refuzul unităţii de a primi cererea sau refuzul de a o înregistra reprezintă o încălcare a legii.

9 comentarii:

danap spunea...

Cum ramane cu licentiatii din vara, daca legea intra in vigoare cu inceputul anului scolar 1 sept 2011. Daca puteti sa-mi raspundeti multumesc anticipat

Anonim spunea...

incadrarea pe functia de prof. invatamant primar se face pentru liceu pedagogic si studii superioare in orice domeniu?

Anonim spunea...

Buna ziua!
Cum ma sfatuiti sa procedez in urmatorul caz:
* de la 1 sept.2011 trebuia sa fiu incadrat profesor invătămant primar (incadrat insitutor I)
* de la 1 sept. trebuia sa fiu incadrat cu gradul II(incadrarea grad. Def)
* am trecut la alta transa de vechime si bineinteles ca nu am fost renumerat corespunzător
Aștept cu interes raspunsul dumneavoastra .
Multumesc I. T.

Anonim spunea...

Buna ziua! Am absolvit Liceul Pedagogic de 5 ani, apoi Facultatea de Litere si Stiinte de 4 ani, specializarea contabilitate- informatica de gestiune si Master la Facultatea de Sociologie - Psihologie,specializarea management organizational si al resurselor umane.Sunt incadrata ca institutor I,dar nu ca profesor.De ce nu pot fi incadrata ca profesor?

Anonim spunea...

Bună seara !Dacă domnul Avrămescu mai răspunde, e foarte important !
Am absolvit şcoală postliceală pedagogica de 3 ani, apoi Facultatea de Ştiinţe Economice, specializarea contabilitate şi informatică de gestiune.Acum sunt educatoare titulară, pot fi încadrată ca profesor şi/sau plătită ?

Anonim spunea...

Buna ziua,
Sunt cadru didactic titular pe catedra de pregătire-instruire practică(textile/tricotaje și confecții textile, finisaj)la liceu, absolventă a Facultății de Textile Pielărie și Management Industrial, ciclul I de studii universitare de licență, ingineri, curs de zi, cu specialitatea Tehnologia și designul produselor textile, Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași, promotia 2009 si ciclul II de studii universitare de masterat, curs de zi, cu specialitatea Sisteme inovative de producție în confecții din cadrul aceleasi universitati, promotia 2011. Sunt incadrata si salarizata ca institutor I si nu ca profesor. Imi puteti spune de ce exista aceasta situatie si cum poate fi remediata. Va multumesc.

Eva S. spunea...

Sunt profesoara de matematica cu 15 ani vechime in invatamant si de 13 ani lucrez la o firma privata.
As dori sa stiu daca as putea obtine un post de profesor in invatamantul primar si in ce conditii.
Multumesc.

Eva S. spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Eva S. spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.