De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


marți, 14 octombrie 2008

Perioada concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani nu întrerupe acordarea sporului de stabilitate

Perioadele în care personalul didactic s-a aflat în concediu fără plată, conform Legii nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, cu modificările şi completările ulterioare, nu întrerup vechimea pentru acordarea sporului de stabilitate.Se recunosc ca vechime neîntreruptă în învăţământ pentru plata acestui spor perioada concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani (3 ani) şi perioada în care personalul didactic a efectuat stagiul militar, după care s-a reîntors la catedră (art. 3 alin 5 din Metodologia de calcul al drepturilor salariale care se acordă personalului didactic, aprobată prin ORDINUL nr. 1350 din 20 iunie 2007 - publicat în Monitorul Oficial cu numărul 509 din data de 30 iulie 2007).