De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


joi, 15 ianuarie 2009

Ministerul Inovării Pretextelor cu Eşarfă Mov

Văd că Ministerul Educaţiei a devenit şi al Inovării. Adevărul e că în materie de inventică ministerul ăsta a demonstrat cel mai bine în ultimii 20 de ani că aşa ar trebui să-i fie numele. Fiecare ministru care a trecut pe-aici a fost un inventator în sine: teze unice, legislaţie şcolară la pachet, sporuri cuprinse în coeficienţii de multiplicare şi aşa mai departe...
Cele mai inovative au rămas însă pretextele invocate de-a lungul timpului pentru salariile de mizerie din învăţământ şi pentru nerespectarea drepturilor consfinţite de lege.
Până acum, nici doamna Andronescu nu prea se dezminte. E şi normal, Politehnica a dat ţării acesteia muuuulţi inventatori. Brevetaţi...
Deocamdată se profilează o serie de inovaţii cum ar fi plata cu ora într-un minut şi majorarea salarială cu reducere de 50% inclusă. Bonus: o eşarfă (cu puţin mov) din partea doamnei Andronescu.