De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


Abonează-te la sinvlex și pe Facebook !

joi, 16 septembrie 2010

Navetiştilor

Chiar dacă primarii vă descurajează, chiar dacă  directorii se fofilează, chiar dacă aceste drepturi băneşti au fost reduse cu 25%, nu ezitaţi să solicitaţi în scris, lună de lună, decontarea cheltuielilor pentru navetă! Înregistraţi fiecare cerere, păstraţi copii ale tuturor documentelor de transport depuse şi insistaţi ca, în fiecare lună, consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ să solicite consiliului local sumele necesare decontării cheltuielilor de transport! Toate acestea pentru a putea recupera banii pe calea instanţei de judecată. Dacă această procedură este respectată, şansele de reuşită sunt  de 99%. Şi cereţi sindicatului din care faceţi parte să formuleze acţiuni în justiţie în numele dumneavoastră !
Amănunte şi formulare utile privind această procedură găsiţi aici. 

6 comentarii:

gabriel teodorescu spunea...

doresc o parere din partea dumneavostra
cu consideratie
gabriel teodorescu
vezi:
http://forum.portal.edu.ro/index.php?showtopic=134695
...
daca nu semnez fisa individuala, mi s-a spus ca nu mai pot preda!!!.. mie imi vine a rade... cu totul felul de ambiguitati si date ciudate,... si mai ales nelegala, vezi adresa postata pe forum edu.ro.
cu consideratie
gabriel teodorescu

gabriel teodorescu spunea...

doresc o parere din partea dumneavostra
cu consideratie
gabriel teodorescu
vezi:
http://forum.portal.edu.ro/index.php?showtopic=134695
...
daca nu semnez fisa individuala, mi s-a spus ca nu mai pot preda!!!.. mie imi vine a rade... cu totul felul de ambiguitati si date ciudate,... si mai ales nelegala, vezi adresa postata pe forum edu.ro.
cu consideratie
gabriel teodorescu

adriana spunea...

Nu va uitati si peste metodologia pentru gradatia de merit si sa ne spuneti ce e de facut?
Mi se pare ca acest document vrea defapt sa scape ministerul de plata unor noi gradatii in perioada 2010-2014.
Ce sa inteleg- fac proiecte de acum din 2010 si sper ca voi "castiga" gradatii in 2014? si or sa ma plateasca la pastele cailor, cum au sa plateasca si drepturile castigate in instanta? Stat ilegalist!
Poate ne luminati.
Nu ar putea sindicatul sa va plateasca sa tineti niste conferinte/cursuri pe dreptul muncii in domeniu invatamantului- pentru profi? Ma ofer partener in organizare, logistica, etc.

Anonim spunea...

D/le Gabriel Teodorescu- eu stiu ca fisa postului este anexa la contractul indiviual de munca si ca fisa se completeaza/rectifica anual.Evident ca lipsa fisei de post impiedica exercitarea atributiilor, pentru ca nu ati fi nici d-voastra si nici angajatorul asigurati/responsabil fiind doar cine v-a lasat sa lucrati, in caz de vreo problema.
Necazul vine insa din alta parte: 1.directorii nu stiu sa elaboreze fisa postului,
2.legislatia la care se face trimitere cand se scriu atributiile si responsabilitatile si apoi drepturile d-voastra sunt: Codul muncii, Contractul colectiv de munca pe ramura, Statutul personalului didactic, legea salarizarii unice este varza- ori sunt in modificare, ori anulate, ori sunt expirate.
Daca ne uitam la lista ne dam seama ca directorii care va forteaza sa semnati o porcarie dovedesc incompetenta si pe deasupra si o liniste absoluta in privinta responsabilitatii- stiu ca nu vor pati nimic, pentru ca in tara asta niciun sef nu pateste nimic, indiferent cat de oribile, catastrofale, monstruos de proaste sunt deciziile lor. Nici cand mor copii nu e pedepsit seful. Vezi cazul copiilor morti in spital.
In situatia in care refuzati sa semnati-legal vorbind- nu mai puteti intra la ora. Practic toata treaba e sa nu aiba ei probleme si prea multe responsabilitati.Daca sunt si numiti pe post de inspectorat atunci motivatia arzatoare vine de mai sus.

Emilian Avrămescu spunea...

@gabriel teodorescu
e adevarat, fisa postului este anexa la CIM. Dar, CIM, la randul lui, trebuie sa tina cont de legislatia aplicabila profesiei/functiei, contractele colective de munca etc. Prin urmare, fisa postului trebuie sa fie in concordanta cu toate acestea, continand atributii strict legale de functia pentru care a fost incheiat contractul indivudaual de munca. Nu orice sarcina poate fi impusa de angajator. Sunt implicatii care tin de abilitatile persoanei in cauza, de studii, precum si de asigurarea tuturor exigentelor privind sanatatea si securitatea in munca.
Anonim are dreptate, unii directori nu cunoasc aceste lucruri.
Va recomand sa notificati in scris angajatorul/directorul in legatura cu problemele pe care considerati ca le ridica fisa postului (care nu trebuie modificata/reactualizata anual, daca legea sau CIM nu o impun). N-ar strica sa solicitati si convocarea comisiei paritare.

@adriana
Recunosc ca aspectele de fond legate de gradatia de merit nu-mi sunt foarte familiare. Pentru ca tin, mai curand, de partea profesionala a posturii de cadru didactic, unde nu-mi permit sa ma pronunt. Evident,reglementarile care apar de vreo 2 ani incoace sunt menite sa incurce sau sa lase loc de interpretari, in ideea de a nu fi aplicate. Poate intentionat, poate din incompetenta (eu inclin spre a 2-a varianta).
Propunerea dumneavoastra este interesanta. Iese din discutie plata de catre sindicat, cata vreme nu vine vreo solicitare oficiala din partea cuiva in acest sens.Oricum, as face-o si gratis, in situatia in care organizarea si conditiile de desfasurare a unui asemenea eveniment s-ar incadra in anumite standarde.

gabriel teodorescu spunea...

cu multumiri , domnule Avramescu, eu ma gandeam sa nu semnez si sa cer convocarea comisiei paritare!
referitor la diminuarea indemnizatiei de concediu pe vara 2010, in dosar l-am chemat si pe ministrul educatiei fiind principalul ordinator de credite la nivel de minister, si pt faptul ca 330 se aplica discriminatoriu in sistem
ce parere aveti?