De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


Abonează-te la sinvlex și pe Facebook !

miercuri, 18 ianuarie 2012

Impostorilor, voi stați acasă ! Nu e revolta voastră ! Nu e Rugăciunea voastră !

De trei zile sunt în fiecare seară în Piața Prefecturii; și am întâlnit atât de puțini profesori ! Și nu înțeleg de ce lipsesc tocmai ei, cei cărora, în ultimii ani, li s-au făcut cele mai mari nedreptăți. 
Au apărut însă impostorii. Am văzut în seara asta câteva personaje cvasipublice, dar, în acelși timp, cvasicompromise. S-au afișat, au acaparat microfoanele, s-au ascultat monologând schizoid în fața camerelor de luat vederi, după care "au tăiat-o", rebegiți de frig. În fapt, niște retori ordinari, tarabagii ai discursului public. Unii dintre ei chiar duși cu pluta și lipsiți de cel mai infim simț al ridicolului. S-au dat în spectacol. Dar au bifat înc-o "revoluție"; pentru care mâine-poimâine vor revendica ieșirea din umbră și certificat. Și, de ce nu, vreo sinecură...
Nu-i păcat, fraților? Veniți în piață! Să le spunem impostorilor să stea acasă ! Nu e revolta lor ! Nu e Rugăciunea lor !

7 comentarii:

Anonim spunea...

Mie sincer îmi pare rău dacă se întâmplă cu adevărat aşa. Colegele din ţară îmi scriu că participă cu adevărat la demonstraţii.Vă asigur că e fff mare revolta.De aici din USA pot doar să fiu de acord. Ne-au umilit prea mult....

Anonim spunea...

În special pe cadrele didactice....

Anonim spunea...

salarii de miyerie...pensii la fel

Anonim spunea...

şi muncă ..patriotică până în 89 şi apoi , voluntariat după 90

Emilian Avrămescu spunea...

Da, dar revolta virtuala nu e de ajuns. Si e pacat...

Anonim spunea...

Am fost aseara la Prefectura,pana in ora 18, nu erau nici 100 de oameni si din cate am observat sub nicio forma cadrele didactice. Le-am spus astazi colegelor, fiind lider de sindicat in scoala, sa mergem toate in aceasta seara dar... ele asteapta doar greva! Sunt si nemultumite pt ca nu au luat banii(33%).

Anonim spunea...

S-au rugat o data in fata televiziunii si au plecat apoi acasa sa chefuiasca