De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


joi, 9 august 2012

Pe urmele lui Funeriu la Strasbourg

O investigaţie realizată de Liliana Mihai, medic român în Franţa, fost jurnalist constănţean.  

Scurt remember:
- in data de 8 iulie 2011, Antena 3 difuza o stire bomba potrivit careia ministrul invatamantului la acea vreme, Daniel Petru FUNERIU ar fi luat bacalaureatul din a doua incercare;
- in data de 9 iulie 2012, dupa un an de scandal pe acest subiect, studiile ministrului, FUNERIU isi arata in direct la B1 TV, diploma de bacalaureat obtinuta la Liceul International "Les Pontonniers", la Strasbourg, in 1989;
- in februarie 2012 demisioneaza din functia de Ministru al Educatiei;
- pe data de 6 august 2012, este demis din functia de consilier prezidential pentru educatie, precum si din functia de membru in Consiliul de conducere al Institutului Cultural Roman (unde fusese numit de Basescu, in mai 2012, inlocuindu-l pe Vasile TURCAN).
- in tot acest timp, presa romaneasca a intoxicat cititorii cu interviuri, declaratii, povesti mai mult sau mai putin lacrimogene despre viata, cariera si rezultatele exceptionale ale lui Daniel Petru Funeriu.
Vom retine din toata aceasta harababura o singura declaratie a acestuia, reprodusa de toate ziarele, televiziunile, blogurile, radiourile romanesti, referitoare la diploma de bacalaureat, si care este foarte importanta pentru cele ce urmeaza: "Am obţinut atunci note foarte, foarte mari la matematică şi fizică, note acceptabile la celelate materii. Nu mai ştiu notele. Am avut, cu un coleg al meu, cea mai mare medie de absolvire a bacalaureatului din liceu. A fost un bacalaureat de succes."
- in fine, va reamintesc doar ca am analizat si comentat si din punctul meu de vedere, pe blog, uimitorul traseu al lui Funeriu, anul trecut. Imi mentin parerea: prea multe neconcordante (a se citi minciuni) in explicatiile oferite de el. Articol integral pe blogul Lilianei Mihai.