De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


Abonează-te la sinvlex și pe Facebook !

miercuri, 22 mai 2013

Loterie judiciară? Sau ce?

Mă simt forţat de împrejurări să fac o "rectificare":  majoritatea completelor Curţii de Apel Constanţa infirmă soluţiile din dosarele în care Tribunalul a respins acţiunile cadrelor didactice care au solicitat plata integrală a ajutorului financiar pentru stimularea achiziţionării de cărţi sau programe educaţionale pentru anii 2009 şi 2010.  
Excepţie face un singur complet de judecată (cel puţin deocamdată), care admite recursurile formulate de I.S.J. Constanţa (pentru profani, asta înseamnă că, finalmente, acei reclamanţi au pierdut procesul) şi respinge recursurile formulate  în dosarele pierdute deja la Tribunal.
Aşadar, deşi am sperat cu toţii că soluţiile contradictorii obţinute la Tribunalul Constanţa vor fi rezolvate în mod unitar de instanţa superioară (Curtea de Apel), iată că realitatea ne contrazice.
Greu de înţeles (şi mai greu de explicat)  cum, aflate în aceeaşi situaţie de fapt şi de drept, unele persoane vor beneficia de plata sumei de 100 de euro, iar altele nu.
În condiţiile în care depinde la ce complet îţi nimereşte dosarul, câştigarea proceselor privind plata ajutorului financiar de 100 de euro pentru stimularea achiziţionării de cărţi sau programe educaţionale devine, mă întreb, un fel de loterie judiciară?