De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


Abonează-te la sinvlex și pe Facebook !

vineri, 27 septembrie 2013

Cine pierde? Evident, salariatul

Unităţile de învăţământ care nu au transmis către ISJ Constanţa necesarul de fonduri pentru acordarea ajutorului financiar pentru stimularea achiziţionării de cărţi sau programe educaţionale  în valoare de 100 de euro, motivând că hotărârea judecătorească nu este definitivă şi executorie, s-au aflat în eroare.  Adresa ISJ Constanţa nr. 2644A/25.06.2013 nu conţinea o asemenea cerinţă. Fiind vorba despre litigii de muncă, TOATE HOTĂRÂRILE JUDECĂTOREŞTI PRONUNŢATE DE TRIBUNAL SUNT DEFINITIVE ŞI EXECUTORII DE DREPT.  Este adevărat că unele hotărâri nu erau şi irevocabile, fiind atacate cu recurs, dar acest aspect nu avea relevanţă faţă de statistica solicitată de ISJ. 
Din această cauză, este posibil ca acele unităţi de învăţământ, care au făcut exces de zel şi s-au raportat inutil la existenţa unei hotărâri judecătoreşti irevocabile, să primească fondurile necesare mult mai târziu, după ce se va solicita, eventual, o nouă statistică. În pierdere sunt, evident, salariaţii care au obţinut hotărârile judecătoreşti şi care nu au nicio vină pentru nepriceperea altora. 
Confuzia era extrem de uşor de evitat, pentru simplul motiv că toate hotărârile judecătoreşti pronunţate de Tribunalul Constanţa (şi care au fost comunicate unităţilor de învăţământ) purtau, negru pe alb, menţiunea "definitivă şi executorie de drept", menţiune arhisuficientă pentru a putea fi comunicată ISJ situaţia solicitată.  
Exces de zel, superficialitate, lipsa unei minime dorinţe de informare sau toate la un loc? 

sursă imagini: Forum I.S.J. Constanţa