De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


Abonează-te la sinvlex și pe Facebook !

miercuri, 18 iunie 2014

Concediul de odihnă suplimentar pentru personalul didactic auxiliar/nedidacticÎn conformitate cu art. 29(5) din Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Sector de Activitate Învăţământ Preuniversitar, [1] personalul didactic auxiliar şi personalul nedidactic beneficiază de un concediu de odihnă suplimentar între 5 şi 10 zile lucrătoare, potrivit legii. Durata exactă a concediului suplimentar se stabileşte în comisia paritară de la nivelul unităţii.. 
Pentru punerea în aplicare a acestor prevederi este necesară întrunirea Comisiei paritare de la nivelul unităţii, în vederea stabilirii programării şi duratei exacte a concediului de odihnă suplimentar de care urmează să beneficieze personalul didactic auxiliar şi personalul nedidactic.

[1] Publicat în Monitorul Oficial nr. 5/14.11.2012 – partea V- contracte colective de muncă

4 comentarii:

MD-afiliat FSLI spunea...

1.Incepand cu noiembrie 2013 CCMUNSAIP mai este valabil?
2.Conform carei/carui legi/act aditional se prelungeste CCMUNSAIP incepand cu noiembrie 2013?
3.Daca CCMUNSAIP este valabil, conform carei legi("potrivit legii" - art 29(5) CCMUNSAIP) se acorda concediul de odihna suplimentar?
4.Daca nu exista comisie paritara (la nivelul unitatii de invatamant) cum se constituie si din cine este compusa?

Emilian Avrămescu spunea...

1)-2) Da, CCM este prelungit de dreppt, in virtutea art. 9 (2). Vezi: http://sinvlex.files.wordpress.com/2012/11/monitorul-oficial.pdf

3)Constitutia, Codul muncii, coroborat cu HG 250/1992;

4) Vezi Anexa CCM

Anonim spunea...

Asa, si? Eu nu vreau CO suplimentar, n-am ce face cu el. Eu vreau sa-mi fie platite orele lucrate peste program si zilele de sambata. CO mai am si de anul trecut. Cadrele didactice vor si sunt platite pentru fiecare ora lucrata suplimentar, iar noi suntem la fel de oameni ca si ei.

Radovanovici Lucia spunea...

Sunt personal didactic auxiliar si mi s-a spus ca nimeni din judet (Caras-Severin) si chiar din tara nu beneficiaza de aceste zile suplimentare. Ce mai vreau si eu de tot cer drepturi? Din pacate chiar de reprezentantii sindicatului pentru care cotizam.... nu primim multe alte drepturi din CCM dar aceste zile chiar nu afecteaza in nici un fel pe nimeni. Dureros, jenant, nedemn...