De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


miercuri, 21 iulie 2010

"Organizaţia ajunge până la urmă să fie după chipul şi asemănarea cui o conduce"

Ca şi cititor fidel al blogului doamnei Diana Cismaru descopăr încă un articol care îmi merge la suflet. Aviz tuturor şefilor, fie că sunt ei directori, preşedinţi, miniştri sau lideri sindicali ! Un articol pe care oamenii aceştia ar trebui să-l citească în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, înainte ca secretara să le servească, pe tavă, cafeaua. Şi pe care ar trebui să şi-l rostească în gând, ca pe o rugăciune, înainte de culcare.  

Management şi creaţie
"Spuneam mai demult că managementul este cu totul altceva decât îşi închipuie angajaţii. Exerciţiul puterii şi al controlului este o probă spirituală. Ce face cineva când se trezeşte cu puterea în mână? Cum reacţionează faţă de greşelile angajaţilor? Cum reuşeşte, până la urmă, să îi facă să lucreze – căci nimeni nu poate fi făcut să lucreze cu forţa, şi câtă vreme nu îi place  ceea ce face va lucra cu lehamite, iar produsul activităţii va fi slab calitativ? Şi cum gestionează provocările, ispitele, falşii devotaţi care nu vor decât să profite?…Întrebări la care se cere nu numai un răspuns, ci şi decizii şi acţiuni. Din aceste răspunsuri se construieşte o organizaţie, piatră cu piatră…astfel încât fiinţa colectivă ajunge până la urmă să fie după chipul şi asemănarea cui o conduce." <<< articol complet>>>
Doctor în sociologie, Universitatea Bucureşti
Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, S.N.S.P.A. Bucureşti, conferenţiar universitar
Coordonator executiv Masterat Comunicare şi Relaţii Publice