De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


Abonează-te la sinvlex și pe Facebook !

joi, 5 august 2010

Un preşedinte de care mi-e silă !

Mă întreb dacă vreuna dintre fiicele domnului Traian Băsescu a debutat la locul de muncă, având un salariu mai mic decât cel al femeii de serviciu. Din propria-i mărturisire de aseară  înţeleg că domnia sa aşa a păţit la început de carieră, acum 30-40 de ani, în perioada comunistă, şi nu s-a supărat. Prin urmare, nu-i nicio problemă că un tânăr profesor păţeşte la fel în anul 2010, într-o ţară membră a Uniuniii Europene. Un argument imbecil, care denotă cinism, lipsă de respect şi lipsă de raţiune. Deci, din spusele întâiului matelot al ţării, a fi cadru didactic debutant, cu un salariu mai mic decât cel al femeii de serviciu, este un fel de virtute. Probabil că domnul preşedinte habar n-are ce salariu ridică lunar o femeie de serviciu dintr-o şcoală (dacă ştie, e cu atât mai grav). E vorba despre salariul minim pe economie, undeva pe-acolo. Deci, după logică lui Băsescu, e firesc, iată, ca un profesor debutant să câştige mai puţin decât salariul minim pe economie. Ce tupeu inimaginabil !

Poate că acesta este preşedintele României, dar ăsta nu este preşedintele meu! Un preşedinte de care mi-e silă ! Mi-e silă !


2 comentarii:

Anonim spunea...

Greata noastra sartreana fata de presedinti, guverne nu ne face mai buni, mai intelepti sau mai fericiti. Important este sa fim mai limpezi la cap cand punem stampila pe buletinul de vot si sa nu mai credem in fantasmagoriile lor din campanie. Stiu ca noi cei indignati, revoltati si demni suntem mai putini decat cei cu al caror vot naiv se cladesc guverne de mucava . Dar poate ca istoria isi cere tributul ei. Prostia mioritica se plateste. Ce-i de facut atunci? Sa-l citim pe Platon sau pe Jacques Attali? Cati dintre cei multi au auzit de ei? Traim intr-o Romanie peste care se va lasa intunericul. Iar somnul ratiunii...

Emilian Avrămescu spunea...

Da, in principiu, aveti dreptate. Dar ceea ce e grav e faptul ca prostia aceasta despre care vorbiti e intalnita si acolo unde nu te+ai astepta sa existe. Adica si in cazul celor care, de bine de rau, au pretentia ca l-au citit si pe Platon si pe Rousseau & comp.
Prostia asta "intelectuala" (daca mi-e permisa expresia) ma descurajeaza tot mai mult. Intelegand prin acest tip de prostie si totala neimplicare a unora, sub pretextul ca ei nu intra in mijlocul mocirlei, ca sa nu se murdareasca, lasandu-se insa stropiti de pe margine...