De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


Abonează-te la sinvlex și pe Facebook !

vineri, 1 aprilie 2011

Nu-l mai lăsaţi pe Funeriu să vorbească !

Funeriu o comite iar la Antena 3, invocând O.U.G. 41/2009 în salarizarea personalului didactic, act normativ abrogat şi viciat de neconstituţionalitatea încă de la adoptare. De asemenea, aminteşte de recursul în interesul legii promovat cu privire la hotărârile judecătoreşti privind Legea nr. 221/2008, dar "uită" să spună că  procurorul general ne dă dreptate, confirmând că majorarea salarială trebuia aplicată între 1 octombrie 2008 şi 31 decembrie 2010, aşa cum a decis majoritatea instanţelor; şi, implicit, şi de la 1 ianuarie 2010.
Păcat că niciunul dintre cei aflaţi în studio nu e în stare să-i de o replică mai consistentă şi la obiect domnului Funeriu. Păcat. Mie mi-a venit să sparg televizorul. 

10 comentarii:

Daniel Mălăelea spunea...

Esti suparat rau, Emi. Si eu sunt. Doar pana la 31 decembrie 2009.

Termo spunea...

Individul ăsta, Funeriu, habar nu are pe ce lume trăiește. Jucându-şi bine rolul de marionetă, personajul va intra în istorie ca cel mai incapabil ministru dintr-un guvern post-decembrist (şi dacă stau bine şi mă gândesc de la guvernul condus de dr. Pentru Groza chiar!). Incult, fără vreo tangenţă cu sistemul educaţional românesc, nici măcar ca elev, individul îşi asumă unele roluri care îl depăşesc chiar conceptual (reformator, inovator etc.). Cu toate acestea, dacă stau bine şi mă gândesc îmi dau seama că el face parte dintr-o întreagă clasă pseudo-politică (în fond niște şmenari de mâna a doua) căreia i se permite să întreprindă astfel de acțiuni, la limita genocidului. Nu pot fi de acord cu acţiunile anti-sociale ale demonstranţilor din Grecia, Spania, Franţa, Italia etc, care s-au dedat la distrugeri şi alte cele, dar parcă nici să dansezi pinguinul în piaţă când ţi se taie 25% din salariu nu este normal.
Exponent al unei generaţii de tineri, aşteptată cu mare interes de români să preia frâiele acestei ţări, Funeriu ne face să ne gândim dacă nu cumva am greşit în speranţa noastră, că tinerii vor salva ceva din ţara asta. Incapabil măcar în a purta un dialog, individul ăsta este complet depăşit de situaţie. Speranţa noastră este ca după alegeri, noua putere (indiferent care o fi ea) să anuleze o serie de legi precum cea a educaţiei, a salarizării unice din sistemul bugetar etc. Şi ţineţi minte un lucru: Dacă educaţia costă, să vedeţi cât costă lipsa ei! (fraza nu îmi aparţine, este citată din memorie).

Anonim spunea...

plafonatii.....plafoneaza

Anonim spunea...

Funeriu trebuie sa vorbeasca! Emilian Avramescu ar trebui sa taca!

Termo spunea...

@anonim. Prietene, văzând comentariul tău îmi dau seama că sunt două posbilități:
1. fie faci parte dintre postacii pdl-iști;
2. fie nu ești interesat de viitorul educației în România;
În ambele variante să știi că te compătimesc. În oricare dintre situații te afli trebuie să știi că ai tăi copii pot avea ca profesor orice neavenit ce nu va putea și nu va avea interesul să îi educe și care va avea un singur scop: să participe la îndobitocirea generațiilor viitoare. Ai tăi copii vor munci, pe un cod al muncii care îi va pune la cheremul patronilor lor, pentru ca indivizi precum Funeriu, Udrea, Băsescu etc să se poată distra după pofta inimii cu banii contribuabililor pe oriunde doresc. Gândește-te bine! Viitorul se scrie în fiecare zi, iar cu fiecare zi ce trece suntem mai aproape de a deveni trecut!

Anonim spunea...

Doamne cu cata placere ias fi calau acestui FUNEBRU ministru! Si tuturor celor ce il apreciaza.
Semneaza:
Alt anonim, nu ala ce-l pupa undeva pe incultul ce patroneaza pe moment invatamantul romanesc.

Anonim spunea...

Emilian Avramescu va pica in curand! D.N.A si M.A.I au inceput ofensiva impotriva Sindicatelor!

Daniel Mălăelea spunea...

Emilian Avramescu nu are de unde sa pice. El este un salariat corect si foarte priceput al unui sindicat. Doar atat.

Ioana Gînju spunea...

..jos cu el, sus cu altul si tot asa. Pai..n-a fost greva, n-a fost miting ?!

MATA-HARI spunea...

@ anonim, inepțiile tale sunt legate de Lev Davidovici Bronstein ( Troţki).....atat de bolsevici a ajuns p.d.-ul?