De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


Abonează-te la sinvlex și pe Facebook !

vineri, 15 aprilie 2011

Un blat de nota 10

După cum informează ziarul Cuget Liber, ieri, la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria”, a avut loc întâlnirea cadrelor didactice, părinţilor şi elevilor cu Marius Bălaşa, directorul din Ministerul Educaţiei numit să lanseze campania „Tu faci legea de nota 10”. Este vorba, evident despre Legea 1/2011, o parodie juridică pe care M.E.C.T.S. şi inspectoratele şcolare încearcă acum să o spele de găinaţ, pentru a o ridica la rang de lege a educaţiei naţionale. 
Întâlnirea a avut, se pare, caracterul unei şedinţe de partid, pentru că mai nimeni nu a ştiut că un asemenea "eveniment" va avea loc.  
Regretabil, dar în spiritul obişnuit care a animat şi animă M.E.C.T.S. şi I.S.J., sindicatul nu a fost invitat să participe la dezbatere. Din teama de a nu tulbura apele, probabil, şi de a nu strica atmosfera "de nota 10". 
Secretomania a fost sesizată, de altfel, şi de Cuget Liber. Citez: "Am avut, astfel, prilejul să cunoaştem echipele de directori şi profesori de la Constanţa implicate în elaborarea metodologiilor secundare. Şi, cu toate că reprezentantul MECTS afirma că nu s-a făcut un secret din faptul că respectivii au fost membri ai grupurilor de lucru, noi îl contrazicem. S-au ţinut la blat numele celor implicaţi! Aşadar, echipa care a lucrat la regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, în perioada 19 ianuarie - 14 februarie, a fost formată din coordonator prof. Petre Purcărea, prof. Doina Manoleasa - Liceul Teoretic „Callatis”, Silvia Borugă - Liceul Teoretic „Traian”, alături de alţi colegi alcătuind o echipă de 12 persoane.Partea a doua a întâlnirii a fost rezervată dialogului dintre participanţii aflaţi în sală şi reprezentantul Ministerului Educaţiei. Că nu prea s-a înghesuit nimeni cu întrebări nu era greu de ghicit, din moment ce această întâlnire a fost anunţată DOAR pe la colţuri. Presa a fost invitată în ultima instanţă, pentru că tot am aflat primii că va avea loc."