De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


vineri, 15 aprilie 2011

Un blat de nota 10

După cum informează ziarul Cuget Liber, ieri, la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria”, a avut loc întâlnirea cadrelor didactice, părinţilor şi elevilor cu Marius Bălaşa, directorul din Ministerul Educaţiei numit să lanseze campania „Tu faci legea de nota 10”. Este vorba, evident despre Legea 1/2011, o parodie juridică pe care M.E.C.T.S. şi inspectoratele şcolare încearcă acum să o spele de găinaţ, pentru a o ridica la rang de lege a educaţiei naţionale. 
Întâlnirea a avut, se pare, caracterul unei şedinţe de partid, pentru că mai nimeni nu a ştiut că un asemenea "eveniment" va avea loc.  
Regretabil, dar în spiritul obişnuit care a animat şi animă M.E.C.T.S. şi I.S.J., sindicatul nu a fost invitat să participe la dezbatere. Din teama de a nu tulbura apele, probabil, şi de a nu strica atmosfera "de nota 10". 
Secretomania a fost sesizată, de altfel, şi de Cuget Liber. Citez: "Am avut, astfel, prilejul să cunoaştem echipele de directori şi profesori de la Constanţa implicate în elaborarea metodologiilor secundare. Şi, cu toate că reprezentantul MECTS afirma că nu s-a făcut un secret din faptul că respectivii au fost membri ai grupurilor de lucru, noi îl contrazicem. S-au ţinut la blat numele celor implicaţi! Aşadar, echipa care a lucrat la regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, în perioada 19 ianuarie - 14 februarie, a fost formată din coordonator prof. Petre Purcărea, prof. Doina Manoleasa - Liceul Teoretic „Callatis”, Silvia Borugă - Liceul Teoretic „Traian”, alături de alţi colegi alcătuind o echipă de 12 persoane.Partea a doua a întâlnirii a fost rezervată dialogului dintre participanţii aflaţi în sală şi reprezentantul Ministerului Educaţiei. Că nu prea s-a înghesuit nimeni cu întrebări nu era greu de ghicit, din moment ce această întâlnire a fost anunţată DOAR pe la colţuri. Presa a fost invitată în ultima instanţă, pentru că tot am aflat primii că va avea loc."