De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


marți, 1 noiembrie 2011

Obligatoriu. Doar dacă ninge sau îngheaţă

Astăzi intră în vigoare dispoziţiile Ordonanţei nr. 5/2011 pentru aprobarea unor reglementări privind creşterea siguranţei rutiere şi destinaţia sumelor încasate de către personalul împuternicit cu atribuţii de inspecţie şi control în urma aplicării sancţiunilor contravenţionale specifice activităţii de transport rutier.
Deci, de astăzi se sancţionează conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zapadă, gheaţă sau polei, fară ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculului de transport marfa cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducatorului auto, fără ca acestea să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune sau fară a avea montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante certificate.
Asta nu înseamnă însă că de astăzi este obligatorie dotarea autovehiculului cu anvelope de iarnă. Totuşi, începând de astăzi, după mintea încâlcită a legiuitorului român, dacă te prinde o ninsorare în iulie, pe Transfăgărăşan, eşti bun de plată...