De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


Abonează-te la sinvlex și pe Facebook !

miercuri, 12 noiembrie 2014

Legea educației - o nouă prevedere neconstituțională

Curtea Constituțională a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile art. 9 alin.(2) teza întâi din Legea învățământului nr.84/1995 și dispozițiile art.18 alin.(2) teza întâi din Legea educației naționale nr.1/2011 sunt neconstituționale. Decizia este definitivă şi general obligatorie - se arată într-un comunicat al Curții.
Textele de lege declaret neconstituționale prevăd că la solicitarea scrisa a elevului major, respectiv a parintilor sau a tutorelui legal instituit pentru elevul minor, elevul poate sa nu frecventeze orele de religie.

2 comentarii:

Maria spunea...

Eu sunt de parere ca hotararea CSM este foarte bine venita.
Nu e normal sa indobitocesti copilul de mic cu religia mai ales ca la varsta cand e clasa 0 sau I nu are inca discernamant ca un adult sa faca diferenta intre bine si rau.
Este timpul sa lasam copiii sa creasca linistiti ci sa invete care chiar ii ajuta in viata, sa invete sa munceasca nu sa asculte povestile unor preoti care se considera intermediari intre om si Dumnezeu.

Gabriel spunea...

Decizia Curtii Constitutionale NU se refera la interzicerea predarii religiei in scoala deoarece alin.1 al art. 18 din Legea 1/2011 NU A FOST DECLARAT NECONSTITUTIONAL. Iata ce spune acesta:
"Planurile-cadru ale învăţământului primar, gimnazial, liceal şi profesional includ religia ca disciplină şcolară, parte a trunchiului comun. Elevilor aparţinând cultelor recunoscute de stat, indiferent de numărul lor, li se asigură dreptul constituţional de a participa la ora de religie, conform confesiunii proprii."
Ca atare concluzia este ca fiecare elev TREBUIE SA FACA RELIGIE IN SCOALA in confesiunea de care apartine, ceea ce in opinia mea este absolut firesc.
Adica daca esti crestin ortodox faci Religie crestin ortodoxa, iar daca esti crestin adventist faci Religie crestin adventista.