De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


Abonează-te la sinvlex și pe Facebook !

marți, 15 februarie 2011

Executarea silită a sentinţelor: o şansă care trebuie jucată

După întâlnirea de azi cu cei câţiva directori care au răspuns invitaţiei sindicatului, pare tot mai evident că singura şansă care ne-a mai rămas (şi care trebuie jucată până la capăt) este aceea de a iniţia procedura executării silite. Chiar dacă ordonanţele de urgenţă care blochează orice executare au fost declarate constituţionale ( în mod cu totul surprinzător),  mai există o speranţa. E drept, foarte fragilă. N-o devoalez, din motive strategice. 
Aşadar, recomand tuturor celor care au obţinut sentinţe executorii privind aplicarea Legii nr. 221/2008 să contacteze un executor judecătoresc. În zilele următoare voi reveni cu detalii şi cu un model de cerere de executare silită. 

Un comentariu:

Lenuta spunea...

Va rog sa ne ajutati. Avem sentinta executorie din octombrie 2010, am primit diferenta de bani pe 2 luni din urma, din 2008, pana a aparut ordonanta cu esalonarea pe 3 ani. Acum, in februarie 2011 se judeca recursul la curtea de apel, inca nu s-a dat hotararea definitiva si irevocabile (sper). In acest contex, directorul scolii, ne va inmana curand deciziile de incadrare incepand cu 1 ianuarie 2011, evident fara marirea de 33,4 %, motivand ca nu are bani sa ne plateasca. Ce sa facem ? Sindicatul nostru nu ne ajuta prea mult. Stiu ca in termen de 5 zile trebuie sa depun contestatie la decizia de incadrare, in termen de 10 zile sa astept raspunsul directorului, apoi ? Cu siguranta, raspunsul nu va fi unul pozitiv.
Va multumesc !
Chiar daca vi s-a blocat contul pe edu.ro, eu citesc postarile d-voastra permanent.