De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


Abonează-te la sinvlex și pe Facebook !

sâmbătă, 12 februarie 2011

Funeriu ori minte ori nu ştie

Sunt foarte nervos, constatând că ministrul Funeriu, aflat în direct la un post TV, ori minte cu neruşinare ori habar n-are ce spune, afirmând că noua lege a educaţiei nu schimbă cu nimic situaţia decontului navetei personalului didactic.
Noua lege a educaţiei prevede doar că decontul transportului se face conform legii. O asemena lege, care să reglementeze procedura şi condiţiile în care se acordă acest decont, nu există. Nu mai există o lege care să oblige autorităţile locale să deconteze aceste cheltuieli, aşa cum se întâmpla prin Legea nr. 128/1997 (acum abrogată). Iar domnul ministru tot bodogăne că aceasta este în continuare obligaţia autorităţilor locale. Nicio reglementare nu mai dispune în acest moment o asemenea obligativitate. Mai mult decât atât, legea educaţiei precizează în clar că se acordă doar decontul personalului didactic din unităţile conexe; dar şi acesta, conform legii. Care lege, domnule ministru? Sunteţi total rupt de realitate, domnule ministru !

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ma intreb ce face departamentul juridic de la minister.Oare nu citeste nimeni aberatiile pe care emit sau in intelegerea lor par corecte.Acelasi lucru se intampla cu acordarea gradatiei de merit la personalul didactic auxiliar.Dupa parerea dumneavoastra ,din textul metodologiei de acordare a gradatiei de merit rezulta ca personalul didactic auxiliar din scoli poate sa se inscrie la concurs.Sau doar cei din unitatile conexe?

Anonim spunea...

S-au mai gandit intre timp si au emis o aberatie de Instructiune care iar adauga la lege: Instructiunea nr.2/2011: http://www.moficial.ro/2011/0123.pdf