De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


Abonează-te la sinvlex și pe Facebook !

luni, 25 iulie 2011

Da, se poate!

Mai multe unităţi de învăţământ din Judeţul Constanţa, care au pierdut procesele cu privire la diminuarea cu 25% a indemnizaţiei de concediu de odihnă pe anul 2010, au pus deja în executare sentinţele şi au returnat membrilor de sindicat sumele reţinute. 
Aşa cum am mai spus, acest lucru este posibil pentru că O.U.G. nr. 71/2009, cu toate modificările şi completările ulterioare (O.U.G. 18/2001, O.U.G. 45/2010, O.U.G. 113/2010) se referă la hotarâri judecătoresti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii pâna la 31 decembrie 2010. Toate sentinţele pronunţate de Tribunalul Constanţa cu privire la acordarea în cuantum integral (fără diminuarea cu 25%) a indemnizaţiei de concediu de odihnă pe anul 2010 pot fi puse în executare, fiind pronunţate dupa data de 31 decembrie 2010 şi fiind executorii de drept - aceste sentinţe nu intra sub incidenţa ordonanţelor mai sus amintite. 
Aceeşi situaţie şi în cazul altor sentinţe, vizând drepturi băneşti şi pronunţate după data de 31 decembrie 2010, inclusiv cele privind aplicarea Legii nr. 221/2008.   

2 comentarii:

Tmanuela spunea...

Multumim, deci asteptam sentinţele sa vina la şcoală şi apoi le punem în aplicare, adică ne cerem banii. Cine nu a primit încă inseamnă ca procesul e pe rol, de pildă Scoala Ion Corvin nu a primit nimic deocamdată. O vară plăcută! Sper să nu dea aştia iar vre-o ordonanţă!

Catalin spunea...

Care sunt etapele de urmat privind punerea in executare? Sindicatul a cerut scolii punerea in executare, scoala a inaintat Consiliului Local rectificarea de buget si aici s-a blocat executarea.