De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


Abonează-te la sinvlex și pe Facebook !

marți, 5 iulie 2011

Demisia de onoare pentru repetarea examenului la Ostrov !

Dincolo de tot tam-tam-ul care s-a făcut îm mass-media, dincolo de discuţiile pro şi contra despre relevanţa modului în care s-a desfăşurat examenul de bacalaureat de anul acesta, ceea ce s-a întâmplat la Grupul Şcolar din Ostrov - repetarea examenului la matematică în interval de câteva ore din cauza încurcării subiectelor - n-ar trebui să rămână fără urmări. 
Este evident că reluarea examenului s-a făcut în mod nelegal şi cu încălcarea oricăror principii psihopedagogice, dar s-a făcut, cel mai probabil, cu avizul I.S.J. Constanţa. Mă îndoiesc profund că membrii comisiei de bacalaureat din liceu au hotârât de capul lor repetarea examenului. 
În aceste condiţii, cred că demisia de onoare a întregii echipe din I.S.J. Constanţa, care a coordonat desfăşurarea examenului de bacalaureat, este un gest firesc şi necesar.  

5 comentarii:

Anonim spunea...

Cum sa faca asemenea gresala,doar ei fac parte din P D L(partidul dobitocilor locali).

Anonim spunea...

Dar Don Pedro Purcareas sa ramana pe vecie la robinetul spagilor,CORECT?

adriana spunea...

Pur si simplu mi se pare inadecvat termenul de "onoare" din cerinta. Nu ati vazut, auzit ca niciunul dintre "responsabilii" din isj si minister nu isi asuma vreo responsabilitate? Si nici mai jos nu se scurge vreo urma de rusine: niciun director nu se considera vinovat ca nu s-a realizat performanta in scoala lui (asta pentru ca majoritatea e numita si nu are contract de management, deci legal nu trebuie sa isi asume vreo responsabilitate), niciun profesor care are elevi picati la bac nu se simte vinovat, iar acei profesori, a caror copii au reusit sa obtina performanta, nu se pot simti mandri pentru simplul fapt ca succesul se atribuie, in acest caz, exclusiv familiei sau elevului sau exista suspiciune de copiere. Am auzit ca ministerul ii va premia pe cei 65 de elevi cu 10 ( e frumos, dar in fond au invatat pentru ei, in timp ce profesorii lor nu au muncit pentru ca isi imaginau ca vor fi rasplatiti, ca vor castiga ceva, in afara de recunostinta, si ea tot mai anemica, din partea acestor copii).Cum va fi rasplatit un profesor care a avut, la disciplina lui, promovare de 100% si media notelor elevilor la disciplina lui de 9,59? Va spun eu cum! nicicum. Si asta e cauza fundamentala a dezastrului: "cine-i harnic si munceste are tot ce vrea, cine-i lenes si chiuleste, are tot asa."
Sunt realmente scarbita.

Anonim spunea...

Elevii nu invata, ei sunt vinovati pentru ce se intampla zilnic in invatamant!! Bravo Funeriu! Asta este realitetea!! Jos carcotasii din sindicat!

adriana spunea...

Stimate anonim axat pe lupta impotriva membrilor de sindicat: d/voastra faceti o mare confuzie, ea se numeste sofismul abaterii atentiei, este specifica oamenilor incluti sau bantuiti de o idee fixa. Nu vad nicio legatura intre miscarea sindicala, prin care se urmareste, in raport cu patronatul, respectarea drepturilor angajatilor si asigurarea unor conditii de munca si salarizare, promovare, etc corecte pentru toti membrii si rezultatele examenului de bacalaureat.
Nu are sens ce spuneti, pare gluma aceea cu "castravete dicotiledonat, 90% apa". Indiferent despre ce se discuta, dvoastra aveti un fix cu sindicatul.
In cea ce priveste vinovatia: pentru incultura si obsesiile d/voastra se pare ca numai dvoastra sunteti vinovat, sau poate sindicatul? sau greaua mostenire comunista?