De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


Abonează-te la sinvlex și pe Facebook !

marți, 20 septembrie 2011

E dreptul tău: dreptul la securitate al personalului didactic

Art. 272 - Legea nr. 1/2011 a educaţiei naţionale

(1)Cadrele didactice nu pot fi perturbate în timpul desfăşurării activităţii didactice de nicio autoritate şcolară sau publică.
(2)Prin excepţie de la prevederile alin. (1), nu se consideră perturbare a cadrelor didactice în timpul desfăşurării activităţii didactice intervenţia autorităţilor şcolare şi/sau publice în situaţiile în care sănătatea fizică sau psihică a elevilor ori a personalului este pusă în pericol în orice mod, conform constatării personalului de conducere, respectiv în timpul exerciţiilor de alarmare pentru situaţii de urgenţă.
(3)Înregistrarea prin orice procedee a activităţii didactice poate fi făcută numai cu acordul celui care o conduce.
(4)Multiplicarea, sub orice formă, a înregistrărilor activităţii didactice de către elevi sau de către alte persoane este permisă numai cu acordul cadrului didactic respectiv.
(5)Înregistrarea prin orice procedee a activităţilor desfăşurate în spaţiile şcolare este permisă numai cu acordul personalului de conducere, cu excepţia celor de la alin. (3).

8 comentarii:

Anonim spunea...

Factorul perturbator al invatamantului Constantean se numeste Emilian Avramescu!

Anonim spunea...

Motto pentru toti colegii din invatamantul Constantean: Basescu trebuie sa ramana pentru ca stie foarte bine ce trebuie sa faca cu tara! Emilian Avramescu trebuie sa dispara pentru ca perturba procesul educational si impiedica evolutia societatii!

Anonim spunea...

Atentie! Dragi Colegi! Nu luati in seama ce va spune Sindicatul! Cititi mai intai Legea!

Nicu spunea...

Sinvlex are dreptate !
Nu va lasati intimidati, dragi colegi, de anonimi !
Anonimii sunt doar anonimi si ...atat !

Daniel Mălăelea spunea...

Eu sunt bucuros ca exista Sinvlex. Cred ca salariatii din invatamantul constantean ar trebui sa-i multumeasca. Anonimii ar trebui sa aiba curajul sa semneze mizeriile pe care le mazgalesc pe blogurile noastre.

ursu spunea...

anonim-anus sa-l pupe in cur pe base sa-l umfle si sa-l duca la Antipa

Daniel Mălăelea spunea...

Sunteti jalnici, pedelistilor! Sinvlex face onoare miscarii sindicale din invatamant si spala rusinea liderilor de sindicat. Fara el ne-ar fi tuturor salariatilor din invatamant mult mai greu.

Anonim spunea...

Thanks again for taking into consideration readers like me. I’ll bookmark your web site. It is interesting to know more details!!!
buy microsoft office 2010