De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


miercuri, 13 octombrie 2010

Aproape jumătate din cotizaţia membrilor de sindicat ar putea "pleca" la Bucureşti

Sunt multe semne de întrebare în legătura cu ultima variantă a Proiectului de Lege privind Codul Dialogului Social, dar o chestiune mi-a atras atenţia imediat, la o lectură sumară, pe diagonală. E vorba despre art. 24, care sună cam aşa:
(1) Cotizaţia plătită de membrii organizaţiei sindicale este deductibilă din baza de calcul a impozitului pe venit, în cuantum de maximum 2% din venitul brut realizat.
(2) Cotizaţia stabilită conform alin.(1), se distribuie către formele asociative de organizare sindicală la care sunt afiliate, după cum urmează: 30% către federaţie, 10% către confederaţie.
Revin, cât de curând, cu un comentariu. Până atunci, tu ce părere ai, dragă cetitorule? Că mie nu-mi miroase a bine...
Cel puţin în învăţământ, în condiţiile actualului sistem de descentralizare, dar, mai ales, în perspectiva hiperdescentralizării care se preconizează prin viitoarea lege a educaţiei, tocmai sindicatele teritoriale şi de unitate ar trebui întărite, pentru că acestea duc greul bătăliei sindicale. Revin.