De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


Abonează-te la sinvlex și pe Facebook !

joi, 14 octombrie 2010

Şi totuşi

Şi totuşi, de ce atât de multă linişte în şcolile constănţene? E chiar aşa de bine?

32 de comentarii:

Anonim spunea...

OARE CINE SA FIE DE VINA!... SINDICATUL ESTE SINGURUL MARE VINOVAT. CEL PUTIN IN MANGALIA ATI REUSIT SA DEZBINATI SCOLILE INTRE ELE. TOTI CEI DE LA SCOALA SFANTUL ANDREI SUNT PORTOCALIII LU' PESTE! STITI CATA CARTE SE FACE ACOLO? ENGLEZA NU S-A FACUT IN PRIMELE TREI SAPTAMANI PENTRU CA PROFA ERA IN CONCEDIU IN TURCIA SA CHELTUIE BANII PRIMITI GRAMADA... DE CE EI IAU SINGURII DIN JUDET SALARII MARITE + RESTANTE DIN URMA, TOATE ODATA, IAR NOI, PROSTII DE LA CELELALTE SCOLI, DESI AVEM HOTARARI JUDECATORESTI STAM SI ASTEPTAM. LIDERA LOR DE SINDICAT ESTE A INTREGII MANGALII, DAR S-A VAZUT CU SACII IN CARUTA SI GATA... RUSINE!...
http://forum.portal.edu.ro/index.php?showtopic=135745&st=25

geografie_sc2 spunea...

De ce stim doar sa aruncam cu pietre, sa daramam… Pentru ca este cel mai usor lucru !… Din aceasta cauza suntem unde suntem. Putini stiu ce inseamna a cladi, a pune caramida peste caramida. Daca s-ar sti cel putin realitatea din Scoala nr 2 (Sfantul Andrei). Doamna pe care o ponegriti atat de usor este sufletul scolii. In spatele fiecarei activitati din scoala noastra sta munca sa impresionanta. Si credeti-ma nu e usor. Copiii sunt absorbiti de farmecul orelor pe care le desfasoara. Engleza este cea mai frumoasa disciplina pentru ei, pentru ca dansa are un talent didactic impresionant. Si daca ar fi cel putin un cuvant adevarat din tot ce ati spus ?!... Nici o ora nu are lipsa aceasta doamna profesoara, iar daca a lipsit vreodata din cauza nenumaratelor obligatii didactice pe care si le asuma, in perioada imediat urmatoare a recuperat si face mai mereu chiar si ore suplimentare NEPLATITE. Lucrurile bune despre oameni se afla mult prea greu. Cautati pe site-ul acestei scoli si veti vedea munca enorma a acestei doamne pe care o denigrati cu atata usurinta. E o placere nebuneasca astazi sa arunci cu noroi…
Cat despre maririle de salariu, trebuie sa stiti ca la scoala Sfantul Andrei nu toate cadrele didactice iau salarii marite. Eu de exemplu nu iau. Fiecare scoala are liderul sau de sindicat. In cazul dvs probabil ca lipseste comunicarea. Este nedrept sa condamnati lidera noastra de sindicat pentru faptul ca liderul dvs nu este in stare sa lupte pentru drepturile dvs. Luati legatura cu dl Avramescu daca liderul dvs nu are prea multe detalii. Dansul este foarte amabil si va va ajuta cu siguranta. E usor sa gasim vinovati inchipuiti si sa ne consideram victime.

tulceanul spunea...

sinvlex am trimis mai multe comentarii si o intrebare.te rog sa verifici si sa-mi dai un raspuns. se refera la faptul daca pedagogul scolar este personal didactic conform statutului personalului didactic. multumesc.

Emilian Avrămescu spunea...

@tulceanul
Da, sa traiti, functia de pedagog scolar este functie didactica auxiliara.

Art. 6 - Legea 128/1997
(1)Functiile didactice auxiliare sunt:
a)bibliotecar, documentarist, redactor;
b)informatician;
c)laborant;
d)tehnician;
e)pedagog scolar;
f)instructor-animator, instructor de educatie extrascolara;
g)asistent social;
h)corepetitor.
h)corepetitor pentru cluburile sportive scolare, palatele si cluburile copiilor;

Tmanuela spunea...

Linişte pe naiba domnule jurist, aproape toată lumea e nemulţumită dar cui sa te plângi? V- am trimis pe email o nelămurire si o sa vă convingeţi de liniştea din şcoli.....
Ţi-e frică să mai deschizi gura când vezi ca eşti unicul contestatar a unei dictaturi de mult uitate, nimeni nu te aprobă, nimeni nu te combate, toţi îşi plâng de milă, caută să se pună cât mai bine cu conducerea portocalie, care face ce vrea, legal....nelegal....STATUL SUNT EI!
La şcoala unde sunt aveam şi eu 9 ore şi s+a mai infiinţat o clasă, dumneaei directoarea nu suportă sa vada ca ai o oră în plus faţă de amărâta de normă didactică aşa ca mi-a luat ora de cultură civică din catedră cu toate ca nu am fost de acord şi a dat-o profesorului de fizică ca să-i completeze norma...de la cei necalificţi nu se punea problema sa ...descompleteze ceva ca sunt şi ăştia o mulţime pe un mozaic de ore şi bineînţeles dirigenţieeeeee.....te cruceşti de câtă indolenţă există....dar cum spuneam, cu cine să te războieşti?
La I.S.j nu găseşti dreptate cât oi trăi.....!
Aceasta este liniştea dinaintea furtunii.....oare?

Anonim spunea...

am participat pentru prima oara vineri 15 oct. la un miting. dezamagire totala! o actiune prost organizata. profesorii asteapta sa le rezolve altcineva problemele. ei stau linistiti. asteptati in continuare fratilor ca nu veti obtine nimic!

Anonim spunea...

nu este frumos sa aruncam cu noroi in altii.

Emilian Avrămescu spunea...

V-as ruga sa comentati strict in legatura subiectul postarii. Orice alte comentarii vor fi sterse.

valentinsoare spunea...

Stimate anonim, Eu, spre deosebire de tine, am decenta de a ma prezenta. Ma numesc Angela Soare si sunt profesor titular grd. II la catedra de limba engleza a scolii "Sfantul Andrei" din Mangalia.
Doresc sa-ti raspund la cuvintele calomnioase pentru ca stiu ca am cugetul curat si spiritul liber. Tu esti la fel de demn(a) ca mine?
Este adevarat ca la inceputul acestui an scolar am fost INVITATA sa iau parte la o excursie gratuita in Turcia, oferita de postul TV Minimax. Excursia a fost castigata de fiica mea, iar eu, impreuna cu sotul meu, am fost insotitori. In momentul castigarii excursiei (iulie 2010) nici nu visam ca vom castiga procesul si ca vom putea beneficia de banii restanti. EXCURSIA A FOST COMPLET GRATUITA, DECI NIMIC PREMEDITAT AICI!
Am cerut voie, pentru plecare, ISJ Constanta, Cons. de Adm si profesoral. Mi s-a dat voie in scris, pentru ca eu ezitam sa plec. La intoarcere (23 septembrie), am refacut TOATE orele de curs restante, conform unui orar, depus la secretariat. Toate aceste fapte pot fi probate prin ELEVI, colegi, directiune, ISJ.
NU INTELEG DE CE ATI LEGAT NUMELE MEU DE ACTIUNEA DVS. SINDICALA.
In plus, rautatea cu care vorbesti despre scoala noastra deriva, cred, din gelozie. Premiile noastre la olimpiadele scolare din anul scolar trecut (30 premii la olimpiadele judetene!!!!!) inseamna mult pentru orgoliul oricui!
In plus, lucrez suplimentar 6 ore pe saptamana, NEPLATITE, pentru consolidare, la clasele care au nevoie de asistenta. Sunt consilier educativ al scolii si sustin toate activitatile extracurriculare ale scolii, in conditiile in care am si eu o familie, un copil minor si probleme de sanatate (ca oricare dintre noi).
Spre informarea ta, stimabile anonim, la noi in scoala NU se face politica. Suntem colorati si diversi, ca in orice scoala, DAR NOI CHIAR SUNTEM PREOCUPATI DE REZULTATELE ELEVILOR NOSTRI!!!! DOVADA: rezultatele la admiterea in liceu si la concursurile nationale si internationale din aria extracurriculara, obtinute pe langa olimpiade.
Nu te cunosc, dar astazi, citind mesajul tau, am rosit pentru tine. Pentru ca noi suntem cadre didactice. TU CE ESTI?
Inchei si eu, ca si tine: RUSINE!!!!!!!

Anonim spunea...

ioi, ce-şi mai râde duşmanul...

valentinsoare spunea...

Un anonim nu este un personaj,nici macar o persoana (in engleza: CHARACTER!)
La noi in scoala "ioi" a fost inlocuit cu LOL(si elevii din clasele primare stiu!)
Dusman = cine? SINDICATUL, MINISTERUL, BASESCU, SFANTUL DUH?
Si va mai intrebati de ce este liniste in scoli!
OCOLIM CUVINTELE SI EMITEM VORBE!GRATUIT, DEZINFORMAT, BARFE, AIURELI!

valentinsoare spunea...

Stimate Domnule Emilian Avramescu,
Discutia tinde sa devina sterila si chiar inepta.Sunt membra de sindicat de ani buni, dar niciodata nu m-am confruntat cu o situatie mai jenanta ca cea de acum: colegii mei de catedra au drepturi ca si mine si nu este normal sa-ti confirmi aceste drepturi in instanta. Imi pare rau ca fac parte din cei 19 norocosi care au obtinut dreptatea in justitie. Nu se putea porni o actiune comuna, macar la nivel de judet, pentru aceasta indreptare a lucrurilor?
Autonomia extrema a condus la aceste diferente sau, mai grav, la conflicte nejustificate intre noi, pe orice motiv posibil(scoala 'buna' sau scoala 'slaba', culoare politica,a fi sau a nu fi membru de sindicat - unii se afiliaza doar cand au interes, ca acum)
Eu, personal, am tot respectul pentru lidera noastra de sindicat care, pentru informarea tuturor, nu este responsabila pentru tot orasul. Ea face parte din Consiliul Director, ca si alti lideri sindicali din Mangalia, mai putin interesati, poate, de mersul problemelor sindicale. Ea a avut curajul sa-si asume o asemenea actiune in instanta,dar stiti ca s-au mai facut greseli,ca la inceput.
Baza insasi a acestui demers trebuia sa fie, pesemne, alta.
Dvs ce credeti?
Cu respect, prof. Angela Soare
Scoala "Sfantul Andrei"Mangalia

Emilian Avrămescu spunea...

Stimata doamna Angela Soare,
Contextul initial care a dus la situatia de la Sc. Sf. Andrei nu are rost a mai fi evocat. Intentiile au fost, de la inceput, dintre cele mai bune.
Afirm insa cu tarie ca, in conditii de normalitate, problema aparuta ar fi fost una minora, rezolvabila relativ usor.
Aceasta stare de ANORMALITATE, pe care o traim cu totii de vreo 2 ani incoace, este cauza tuturor relelor. Pe cei care intretin aceasta stare ii cunoastem cu totii, pentru ca ii vedem zi de zi cum se scalamba la TV, incercand sa ne convinga ca negrul e alb.
Nimeni, in afara gasca de la putere, nu este vinovat ca niste sentinte irevocabile nu se mai pot executa pe caile si in termenele normale.
Si ca sa va raspund si intrebarii din final: nu, nu era posibila o actiune in justitie unica, generalizata la nivelul intregului judet, avand in vedere numarul foarte mare de scoli, consilii locale si, mai ales, reclamanti. Am ales calea cea mai avantajoasa pentru membrii de sindicat (proces intentat fiecarei scoli si feuecarui consiliu local), chiar daca a fost calea cea mai anevoiasa.
Stiu ca din exterior se vede usor diferit,dar lucrurile sunt mult mai complicate in realitate.

valentinsoare spunea...

Multumesc pentru raspuns.
Prof. Angela Soare

Anonim spunea...

Sunt o Anonima de la o unitate scolara care se poate mandri cu numeroase premii la OLIMPIADELE NATIONALE. Premiile la olimpiadele judetene stim cum se obtin! Invatatorii sunt singurii de apreciat in scoala dvs, gimnaziul fiind deplorabil! Despre culoarea politica a scolii, gardul la care se lucreaza spune totul. Probabil o sa-l vopsiti cu portocaliu! Doar in ograzile PDL mai sunt bani in vremurile astea!
Stima si UN AN BUN, ca doar ce a inceput prin scoala dvs!

P.S. Dle Avramescu, oare este normal a se cotiza mai departe la ''Sindicat'', odata ce am iesit din el?

Emilian Avrămescu spunea...

Nu, nu este normal. Dar poate va referiti la contributia de 0,5% pe care o platesc cei care nu sunt membri de sindicat, ceea ce este altceva.

valentinsoare spunea...

ANONIM(A) = NO NAME

okmama spunea...

eu stiu de ce este atat de multa liniste in scoli! toti sunt preocupati de ce gaina vecinului e mai grasa si cum sa faca oare...sa moara si capra altuia! acestea in loc sa hranim si sa ingrijim propriile oratanii... oameni buni viata e scurta... de ce sa fiu suparata pe cineva care si-a cucerit un DREPT in instanta? politica actuala "Dezbina si condu!" e in floare... de fapt asa se distrage atentia de la adevaratele probleme ale societatii, deci si ale invatamantului, care (fie vorba intre noi) e in viteza pe tobogan!!!
Lenus...din Mangalia

Olaru spunea...

Liniste in scoli? Mda. Toata lumea mormaie in barba si atat. Asteapta sa se intample ...ceva. Cine, ce , cum ...nu se stie.
M-a distrat faza cu gardul scolii. Tanti cu nationalele, gardul scolii 2 e facut de primarie...deci rosii! Lasa ca si la voi colcaie politica...mama,mama. Si mai e o chestie de logica - daca ai ajuns la nationale, inseamna ca ai aplicat reteta pe care o stii numai Tu la ... judetene! :))))
O cunosc pe doamna Soare, ea munceste LA SCOALA. Doar ce mi-am mutat copilul de la o scoala de asta cu NATIONALE, ca nu mai scapam de un coleg care dorea bani de la mine, pentru o meditatie.
Daca dna Soare ar fi predat mate, imi mutam si eu copilul la sc2.
Si daca acesta este blogul sindicatului, de ce unii se retrag din sindicat AICI, in direct? Voi, la scoala aia de NATIONALE, nu vreti restantele? Am inteles ca scoala 28 din Cta a inceput procedura si pt cei 25%.Abia astept.

Olaru spunea...

Si lasati, dna. Soare, ca e bun si 'ioi'. E de-al nostru, romanesc, ca prea ne-am 'axat' pe americani in ultima vreme.
MAI BINE SPUNETI CE FACEM CU COLEGA NOASTRA? Stiti voi, cea cu greva foamei. Sau ati uitat-o deja?

Emilian Avrămescu spunea...

@Olaru
Nu, acesta nu este blogul sindicatului. E important de precizat! Rubrica "despre blog" - http://sinvlex.blogspot.com/p/despre-blog.html v-ar putea edifica.
Apoi, nu scoala 28 a initiat procesul, ci sindicatul. Este, sa-i zicem, un proces pilot. Sa speram ca instanta se va pronunta favorabil.

valentinsoare spunea...

Ioi, stam si cujetam:oare cei de la TV Minimax au avut castigatori si in alte tari? La ei cum o fi fost oare?
Norocul celor doi parinti din cealalta scoala din Mangalia, cu copil castigator,ca nu lucreaza in invatamant! Ca nu-i spalau toate apele Dunarii!

ankcta spunea...

Deci cum ne organizam pe 27-28?

Anonim spunea...

Ce mai site! Se deconteaza toate aici pentru profesori. Si ce se mai plang! Toata ziulica discuta numai de bani si libere. Ce se mai acopera unii pe altii! Eu m-am rugat toata toamna de sefu sa-mi dea un liber sa-i ajut pe-ai mei la vie si nici n-a vrut s-auda.

Olaru spunea...

@Anonim
:)))))
Burebista: "Starpiti viile!Stiti voi, romanasilor, de ce!"
Base: "Daramati si scolile! Nu mai e bune! S-a depasit productia de cornute pe cap de locuitor"
:)))))))))))

Anonim spunea...

Sunt parinte a doi copii. Unul este la liceu si unul clasa a II-a. Adevarul este ca nu se prea mai face scoala in ziua de astazi si profesorii vor cam multe fara sa le pese ca tara asta nu are bani.
Omul cu via eu cred ca are dreptate. La alte servicii trebuie sa faci cerere de concediu. Si nu se stie daca se aproba.

Anonim spunea...

Simplu: voteaza Base inainte. De doctori a scapat, pe magistrati i-a pus la punct, de profesori va scapa si de dascali, ca tot ' vor eo prea multe!'.
O singura rugaminte am. La sfarsit, inchide lumina!

valentinsoare spunea...

Atunci cand am castigat excursia in Turcia (iulie 2010) mai aveam in casa 7oo mii lei vechi. La inceput nici n-am crezut ca este posibil ca un biletel intr-o urna, aruncat in joaca de un copil, sa ne aduca un cadou atat de mare! Imi puneam problema sa renunt din lipsa de bani.(era nevoie, poate, de vreun leu in buzunar, atunci cand pleci la drum).
La sfarsitul lunii august am primit, in sfarsit, dupa o perioada de 2 ani de asteptari, banii castigati in urma procesului. Mi-am platit intretinerea restanta pe trei luni, chiria, curentul, ratele la banca restanta pe 2 luni (+ amenda de rigoare) si am pus deoparte banii de intretinere pe luna septembrie. Am plecat in excursie cu jumatate din salariul pe luna septembrie al sotului meu. Tocmai pentru ca sunt SARACA, am acceptat aceasta excursie. Toti banii restanti, laolata, si salariul pe un an intreg nu ar fi putut achita pretul unei excursii ca cea din septembrie!!!!
Multumesc ISJ Constanta, Directorului scolii "Sfantul Andrei" si colegilor mei pentru ca au acordat o sansa FETITEI mele, pentru ca excursia a fost a ei. Sotul meu lucreaza la patron si a intampinat aceleasi greutati ca omul cu via pentru a-si lua zile libere (dar cand s-a intors, ca si mine, A RECUPERAT ZILELE MUNCA sambata si duminica). Va inteleg suferinta si frustrarea.
Multumesc si domnului Avramescu pentru lupta sindicala pe care o duce.Fara insistenta si munca dumneavoastra nu as fi reusit sa fiu la zi, cat de cat, cu VIATA, ceea ce doresc tuturor colegilor mei!
Nu am casa, locuiesc intr-un apartament social al Primariei Mangalia, sunt obosita si ingrijorata pentru soarta copilului meu.
Sunt membra PDL din perioada buna. Acum judec altfel, sunt la capatul puterilor. Incerc sa fac ce pot pentru elevii mei la scoala. Nu fac meditatii in particular cu elevii mei de la scoala, pentru ca sunt un om cu principii.
Imi pare rau ca noi, profesorii, avem o imagine atat de proasta, in ciuda eforturilor mari pe care le depunem pentru copiii de la scoala. Nu inteleg ce le cerem acestor copii si nu inteleg frustrarea parintilor in ceea ce ne priveste.
VOI PARTICPA LA TOATE ACTIUNILE SINDICALE PRECONIZATE, NU AM DAT NICIODATA INAPOI.
Imi pare rau ca, din cauza orientarii mele politice, se arunca cu noroi in scoala mea. Eu stiu ce colegi am: oameni admirabili, SI LA PRIMAR SI LA GIMNAZIU care se straduiesc sa scoata la lumina copii mult mai grav afectati de viata decat mine. Noi nu selectam elevii, primim pe oricine vrea sa invete. In asemenea conditii, premiile la olimpiade ne onoreaza si pe noi si pe ei.
Indiferent ce veti mai spune despre mine, nu voi mai raspunde. Pentru ca eu stiu cine sunt si ce sunt.
VA DORESC SANATATE TUTUROR si sa aveti parte de tot ce este mai bun in viata!
Cu stima, prof. Angela Soare, scoala "Sfantul Andrei" Mangalia

Anonim spunea...

Hi guys, long time browser first time poster here

psyched to be a member, and I look forward to begin getting more active here

Until then check out my sites http://pressreleaseservice.green-vibes.net/?p=4

Anonim spunea...

Hihi everyone, long time lurker first time poster here

happy to be a member, and I look forward to begin getting more active here

In the mean time visit my sites http://londonontario.indymedia.org/?q=user/175857

RALU spunea...

Sa va fie rusine, domnule Anonim! Sau poate sunteti vreo doamna? Oricum, retrageti-va, e momentul si cazul sa o faceti. Dupa ce ati jignit in stanga si in dreapta, ati spus numai tampenii despre un PROFESOR, intamplator o Doamna, nu ati avut bunul simt sa taceti. Ce sa mai spun de scuze???!!! Sunteti cumva sau aveti pretentia ca sunteti educator, formator? Sau sunteti de fapt ceea ce ati demonstrat. Adica o persoana fara educatie si fara bun simt???

RALU spunea...

Oricum, toata stima si consideratia pentru Dascalii care, in ciuda salariilor mizerabile si umilitoare, a "faunei" care misuna libera dar si in ciuda unui guvern chinuit rau la scoala, mai au puterea sa tina flacara aprinsa!
UN INGINER care nu lucreaza in vie, dar stie sa sarute atat cat poate pe suflet pe Dascalii adevarati.