De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


Abonează-te la sinvlex și pe Facebook !

miercuri, 13 octombrie 2010

Aproape jumătate din cotizaţia membrilor de sindicat ar putea "pleca" la Bucureşti

Sunt multe semne de întrebare în legătura cu ultima variantă a Proiectului de Lege privind Codul Dialogului Social, dar o chestiune mi-a atras atenţia imediat, la o lectură sumară, pe diagonală. E vorba despre art. 24, care sună cam aşa:
(1) Cotizaţia plătită de membrii organizaţiei sindicale este deductibilă din baza de calcul a impozitului pe venit, în cuantum de maximum 2% din venitul brut realizat.
(2) Cotizaţia stabilită conform alin.(1), se distribuie către formele asociative de organizare sindicală la care sunt afiliate, după cum urmează: 30% către federaţie, 10% către confederaţie.
Revin, cât de curând, cu un comentariu. Până atunci, tu ce părere ai, dragă cetitorule? Că mie nu-mi miroase a bine...
Cel puţin în învăţământ, în condiţiile actualului sistem de descentralizare, dar, mai ales, în perspectiva hiperdescentralizării care se preconizează prin viitoarea lege a educaţiei, tocmai sindicatele teritoriale şi de unitate ar trebui întărite, pentru că acestea duc greul bătăliei sindicale. Revin.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Lamuriti-ma!!!
Ceea ce se intampla in scoala mea e fara precedent!!!
Iata istoricul faptelor:
1.In data de 24.04 2010 am semnat cu totii o decizie prin care ni se taiau salariile castigate in instanta inainte de Ord. 71.
2. Sambata, 2.10 2010 sunt sunata de lidera acasa sa aduc luni, o decizie din 4. 01 2010.Luni constatam cu stupoare ca acea decizie nu exista, nu am primit-o.
3.Ieri, 12.10.2010, d-na lider de sindicat ma deranjeaza in timpul orei sa semnez o decizie a directoarei data in 4.01.2010(cea cautata) prin care ni se majorau salariile conf. Legii 221.
Mentionez ca acest lucru mi l-au spus colegele deoarece am refuzat vehement sa semnez numai citind data deciziei !!!!!Aceasta decizie a fost anulata prin cea pe care eu o mentionam la punctul 1.Mi s-a spus ca decizia a fost gasita intamplator in hartiile directoarei...Chiar asa???
D-na lider mi-a spus in graba ca semnarea deciziei reprezinta un act necesar pt. dosarul procesului deschis de scoala Directoarei!
Aveam in clasa doua practicante in asistenta si nu puteam citi continutul deciziei dar nici insistentele liderei, ale unei colege nu m-au facut sa comit ilegalitatea!!!
Toti colegii au semnat insa si mi se reprosa ca vor pierde procesul din cauza mea....Ce parere aveti???