De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


miercuri, 25 februarie 2009

Tichetele de vacanţă - ordonanţa de urgenţă

Ordonanţa de urgenţă nr. 8/2008 privind acordarea tichetelor de vacanţă  a fost publicată în Monitorul Oficial al României. Actul normativ nu este suficient de clar în privinţa modalităţii de acordare a  acestor tichete în cazul unităţilor din sectorul bugetar. Conform art. 1 (2) din Ordonanţă, instituţiile din sectorul bugetar (...), indiferent de sistemul de finanţare şi subordonare(...), acordă, în condiţiile legii, tichete de vacanţă. Alniatul (3) al aceluiaşi articol precizează că tichetele de vacanţă se acordă în limitele sumelor prevăzute cu această destinaţie în bugetul de stat sau, după caz, în bugetele locale, pentru unităţile din domniul bugetar, şi în limitele sumelor prevăzute cu această destinaţie în bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat, potrivit legii, pentru celelalte categorii de angajatori. Deci...

Textul integral al Ordonanţei de urgenţă nr. 8/2008 privind acordarea tichetelor de vacanţă  - aici (Monitorul Oficial nr. 110/24.02.2009 - paginile 10-11)