De câtă forță, sacrificiu, demnitate, conștiință și luciditate este nevoie pentru a putea schimba un sistem tocmai cu oamenii care sunt rezultatul lui?


vineri, 23 aprilie 2010

Cinism

Înţeleg că domnului Petre Lucian, liderul de sindicat aflat în greva foamei, i s-a interzis de către director continuarea acestei forme extreme de protest în incinta unităţii de învăţământ, pe motiv că ar fi participat ieri seară la o emisiune de televiziune, la un post local.
Cu ce drept îi cere domnul director liderului nostru să părăsească incinta unităţii şi în virtutea căror reguli poate pretinde domnia sa că această formă de protest este considerată întreruptă doar pentru motivul arătat mai sus ?
Care este poziţia oficială a Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa în legătură cu această situaţie extremă, care tinde să se complice şi mai mult şi care sunt demersurile instituţiei faţă de solicitările liderului? Domnul Petre Lucian a declarat că nu renunţa la greva foamei decât în condiţiile în care la nivelul şcolii vor începe verificări faţă de acuzaţiile de încălcare a legii pe care el i le aduce directorului. Pentru a evita o posibilă tragedie, nu ar fi absolut normal şi foarte simplu ca ISJ să reacţioneze cât mai repede posibil?
În ce măsură îi sunt asigurate domnului profesor Petre Lucian protecţia şi asistenţa medicală absolut necesare în asemenea cazuri ?
Care este atitudinea colegilor dumnealui? Ce putem face noi toţi pentru a-l convinge să renunţe?